Összevetették néhány fontosabb csúcsmobil üzemidejét

0

Összeeresztettek néhányat a jelenleg elérhető legkomolyabb mobilokból, hogy megtudhassuk, a hatalmas teljesítmény mellett melyik bírja legjobban szuflával.

Imádjunk az ilyen teszteket, hiszen remek képet kaphatunk arról, hogy melyik telefon hogyan gazdálkodik az energiaforrásaival, ráadásul ezúttal mindegyik készülék a csúcskategóriát képviseli. Még befért volna 1-2 mobil a tesztbe, mondjuk az LG-től, a Sony-tól vagy a Xiaomi-tól, de ne legyünk telhetetlenek. A részvevők és azok akkumulátor kapacitása:

 • Galaxy Note 8 – 3.300 mAh
 • Galaxy S8 – 3.000 mAh
 • iPhone X – 2716 mAh
 • OnePlus 5T – 3.300 mAh
 • Pixel 2 XL – 3.520 mAh
 • Mate 10 Pro – 4.000 mAh

Természetesen rengeteg dolog befolyásolja a kapott végeredményt, mint pl. az eltérő akkumulátor méretek, a kijelzők maximális fényereje (melyet hiába állítanak a legnagyobbra, típusonként eltérhet), a felbontás és egyéb tényezők. Ettől eltekintve, és a hétköznapi használatot figyelembe véve, azért elég jó rálátást kapunk a jelenlegi helyzetre ezen a téren.

A végső sorrend:

 1. Mate 10 Pro – 6 óra 30 perc
 2. OnePlus 5T  –  6 óra 2 perc
 3. Galaxy S8 – 5 óra 22 perc
 4. Pixel 2 XL – 5 óra 19 perc
 5. iPhone X – 5 óra 14 perc
 6. Galaxy Note 8 – 4 óra 58 perc

A Mate 10 Pro lett az üzemidő királya, amire már az akku kapacitásából is lehetett következtetni. Meglepő volt viszont, hogy a OnePlus 5T mennyire jól gazdálkodik az erőforrásaival, hiszen nem sokkal maradt le, és 15%-kal megelőzte a nagyobb aksival rendelkező Pixel 2 XL készüléket is.

Az iPhone X is egész jól szerepel, tekintve hogy ebbe építették a legkisebb telepet. Számunkra némileg csalódás a Note 8 teljesítménye, amely az egyik legjobb készülék a piacon, azonban egy kis optimalizáció még ráférne.

Forrás: YouTube

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid