Csuklóra tekerhető okostelefonon dolgozhat a Samsung

0

A hajlítható készülékek igyekeznek megszüntetni a táblagépek és az okostelefonok között lévő határokat, és nagyon úgy fest, hogy ez a folyamat az okosórák és a mobilok között is megkezdődhet. Gondolom emlékeztek még a ZTE által bemutatott Nubia Alphára, ami egy okostelefon és okosóra erejét ötvözi, mégpedig egy hajlítható megjelenítőnek köszönhetően. A koncepció valószínűleg nem lehet veszett fejsze nyele, mert a Samsung is dolgozik egy hasonlón – legalábbis levédetett egy szabadalmat, amelynek tárgya egy ilyen eszköz.

A nemrégiben leleplezett Galaxy Foldhoz képest ez a masina jóval kisebb lesz, és egy hosszúkásabb kijelzőt kap, maga a készülék pedig nem egy helyen, hanem szinte az egész hosszában hajlítható lesz. Ennek a kialakításnak köszönhetően a felhasználók bármikor használhatják okostelefon gyanánt, de ha inkább okosóraként van szükségük az eszközre, akkor rátekerhetik azt a csuklójukra. Az alábbi renderképeket a LetsGoDigital készítette a Samsung szabadalmi kérelme alapján.

A flexibilis kialakítás miatt a készülék akár magától is összetekeredhetne, de ezt egy a hátlapon található mechanizmus képes megakadályozni. Igénybe véve ezt az opciót, az eszközt lehet kihajtva használni, és az semmiképp nem fog visszaugrani. Ellentétes esetben, ha a cél a feltekert állapot megőrzése, két mágnes tartja majd a kellő pózban az eszközt. A leírások alapján az újdonság kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasót kaphat, a hátlapra pedig duál kamerakészlet kerül. Nyilván a mobilhoz, illetve annak működéséhez egy megfelelő szoftveres környezetet is ki kell alakítania a koreai gyártónak.

Mivel ez szimplán csak egy levédett szabadalom, nincs semmilyen garancia arra, hogy a Samsung valóban piacra dob egy ilyen készüléket. Amennyiben ez mégis megtörténne, az valószínűleg nem a közeljövőben lesz esedékes. Ha netán vonz benneteket egy ilyen koncepcióval rendelkező szerkezet, ajánljuk figyelmetekbe a Nubia Alphát, amelyet a közelmúltban mutatott be a ZTE, habár az inkább egy hajlítható okosóra, telefonos funkciókkal megspékelve.

Forrás: PhoneArena, LetsGoDigital

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid