Debütált a Motorola Moto Edge 50 Pro: vezeték nélküli gyorstöltés és IP68-as vízállóság a középkategóriában

0

A Motorola vadonatúj okostelefonnal erősíti a prémium középkategóriás mobilok vonalát a nemrég debütált Edge 50 Pro révén. A készüléket egyelőre az indiai piacra jelentették be, de érdemes vetni rá néhány pillantást, hiszen egy Snapdragon 7 Gen 3 lapkakészlettel hajtott, tripla kamerás, 144 Hz-es kijelzővel szerelt mobilról van szó, ami később nálunk is megjelenhet.

A Motorola Edge 50 Pro egy 6,7 hüvelykes pOLED megjelenítővel lett felvértezve, amelyen 1220p+ felbontásban tündökölnek a tartalmak 144 Hz-es képfrissítési ráta mellett. A panel maximális fényereje elérheti a 2000 nitet, és egyébként ez az első okostelefon, amely Pantone hitelesített színek megjelenítésére képes, így még valósághűbbek lesznek az árnyalatok, bőrtónusok stb. A kijelzőn egy kivágás rejti az előlapi 50 megapixeles kamerát, amely autofókusz képességekkel is rendelkezik, illetve a panel részét képezi egy ujjlenyomat-azonosításra alkalmas biometrikus szenzor.

A kameráknál maradva: a hátlapra 50 megapixeles elsődleges képrögzítő került f/1,4 apertúrával és optikai képstabilizátorral. A tripla kamerás képrögzítő rendszer áll még egy 10 megapixeles, 3x zoomra képes telefotó modulból, valamint egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű egységből, amely egyben makró kameraként is funkcionál. A készülék fel lett vértezve egy úgynevezett AI Photo Enhancement Engine-nel, amely mindenféle mesterséges intelligencián alapuló optimalizációt foglal magában.

Az Edge 50 Pro Android 14 alapokra épített Hello UI rendszert futtat. Az újdonságok sorát az úgynevezett Smart Connect funkció is gyarapítja, amellyel különböző okostelefonok, táblagépek, számítógépek közötti még szorosabb együttműködés valósítható meg, amennyiben Motorola, illetve Lenovo márkájú eszközökről van szó. Egyébiránt a gyártó három évnyi Android frissítést biztosít a készülékre, amely négy évig a szükséges biztonsági foltokat is meg fogja kapni.

A Motorola Edge 50 Pro belsejében tehát Snapdragon 7 Gen 3 lapkakészlet teljesít szolgálatot, 8 vagy 12 GB RAM társaságában, míg a belső tárhely fixen 256 GB-os. Az energiaellátás feladatát egy 4500 mAh kapacitású akkumulátorra bízták, amelyet szélvészgyors, 125 W-os töltéssel lehet vezetéken keresztül táplálni, de a mobil támogatja a vezeték nélküli padokat is, egészen 50 W-ig. Az okostelefon külső borítása megfelel az IP68 minősítés követelményeinek, vagyis ellenálló a vízzel és a porral szemben. A készülék fekete és levendula árnyalatokban kerül forgalomba, egy limitált gyöngy változat mellett.

A Motorola Edge 50 Pro 8 GB RAM-mal és 256GB háttértárral szerelt változata indiai rúpiából átszámolva nagyjából 137 ezer forintba kerül, míg a 12 GB operatív memóriával és 256GB belső tárhellyel szerelt variánsért 155 ezer forintnak megfelelő helyi pénzt kérnek el. A készülék értékesítése április 9-én indul Indiában. A további régiókban történő forgalmazás részleteit egyelőre nem közölték.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid