A Google miatt jöhetett elő a Samsung telefonok kijelzőhibája a legutóbbi frissítés után

0

A Samsung nemrég elkezdte frissíteni a korábbi készülékeit One UI 6.1-re, ami a Galaxy AI funkciók mellett többféle zavaró hibát is hozott egyes tulajok szerint. A ujjlenyomat-olvasó problémái mellett sokan panaszkodtak az érintőkijelzőre, ám ez állítólag nem is a Samsung, hanem sokkal inkább a Google hibája.

A frissítés után számos Galaxy S23 tulaj számolt be olyan problémáról, hogy a kijelző nem veszi jól az érintéseket, többszöri próbálkozásra sikerül csak elérni a kívánt hatást. A Samsung reagált is a hibára, szerintük a Google-féle Discovery feed, vagyis Felfedező hírfolyam okozza a rendellenes működést. Ha esetleg nem lenne ismerős, ez az a lap, amely a kezdőképernyőtől balra található, és általában különféle ajánlott hírek, cikkek jelennek meg itt.

A Samsung szerint már a Google-nél is tudnak a hibáról, és dolgoznak a javításon, de addig is ha valakinél jelentkeztek a problémák, akkor érdemes a Google-app adatait törölni a beállításoknál, ez megoldást jelenthet:

  • Beállítások -> Alkalmazások -> Google -> Tárhely -> Adatok törlése

Fontos: ezek után lehetséges, hogy újra be kell lépned a Google-fiókoddal a használathoz.

Egyébként más problémák is jelentkeztek a One UI 6.1 frissítéssel, egyesek enyhébb melegedést tapasztaltak, másoknál a töltési sebességet korlátozta le a rendszer, és olyanok is akadtak, akiknél az ujjlenyomat-olvasó kezdett el vacakolni. Remélhetőleg ezekre is érkezik majd javítás hamarosan.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid