Digitális rajztábla válogatás az olcsótól a komolyabb típusokig

0

Grafikus hajlamokkal rendelkező olvasóink már valószínűleg nagyon jól ismerik a különböző digitális rajztáblák világát, ahol a legnagyobb márkáknak az olyanok számítanak, mint a Promethean vagy a Wacom. Ezek a gyártók már jogosan kiérdemelték a szakma és a felhasználók tiszteletét, viszont az tagadhatatlan, hogy termékeik eléggé húzós árazással bírnak. Az alábbiakban ázsiai manufaktúrák által készített alternatívákat szeretnénk bemutatni Nektek, amelyek nem feltétlenül rosszabbak, mint a híresebb vállalatok gyártmányai, viszont mindenképpen kedvezőbb árral rendelkeznek.

Az egyik legfelkapottabb kínai gyártó a témában a HUION, amelynek több termékét is be fogjuk mutatni röviden, a teljesség igénye nélkül. Az egyik legkiválóbb modell az olcsó kategóriából az 1060 Plus új változata, ami a 65 dolláros ára ellenére számos kiváló extrát kínál. Jobb és balkezesek egyaránt használhatják, a balkezes üzemmód külön aktiválható a beállításokban. Bármilyen PC eszközzel párosítható, ami legalább Windows 7 vagy Mac OS 10 operációs rendszer futtat. A termékhez kínált toll újratölthető, és 450 órát lehet használni alig két óra töltés után, ráadásul az íróeszköznek saját helye van a digitális tábla jobb oldalán, így biztosan nem fogjuk elhagyni.

A készülék megjelenítője 10.6 hüvelykes, melynek peremén számos személyre szabható gomb található, a részletgazdag végeredményekhez pedig a 8192 nyomásszintet érzékelő felület remek társunk lesz. További részletekért és megrendelésért kattintsatok erre a linkre!

Ugyanez a gyártó gondolt a kezdőkre, és egy még ennél is olcsóbb alternatívát biztosít a HUION H430P személyében. A készülék micro USB kábelen keresztül kapcsolódik a számítógéphez, amin legalább Windows 7 vagy Mac OS 10 operációs rendszernek kell futnia. A digitális tábla felső sarkaiban összesen négy személyre szabható gomb található, így nem kell azonnal a laptophoz nyúlni, ha szeretnénk valamilyen funkciót aktiválni. Maga a munkafelület 4.8 x 3 hüvelykes, az akkumulátort nem használó tollat pedig 4192 eltérő nyomásszinten használhatjuk.

Az eszköz kompatibilis szinte az összes elterjedt Adobe képszerkesztő programmal. A tartozékok között cserélhető tollhegyek is találhatóak – apró kedvesség a gyártótól. A szerkezet mindössze 33 dollárba kerül a GearBest áruházában, kiváló befektetés lehet grafikai pályáját éppen elkezdő gyermekeink, vagy lelkes amatőrök számára. Ha további részletek érdekelnek vagy netalán megrendelnéd a készüléket, kattints bátran erre a linkre!

Az ázsiai gyártónak természetesen megvannak a saját nagyágyúi, ezek az eszközök már kicsit drágábbak, viszont a mainstream márkák termékeihez képest még mindig olcsóbbak sok esetben, és kiváló ár/érték aránnyal rendelkeznek. A HUION GT-191 már igazán nívós műalkotások készítésére is alkalmas, hiszen a jövő Boris Vallejói és Tony DiTerlizziei egy 19.5 colos felületet vehetnek birtokba munkavégzési célzattal.

Ez egy IPS LCD képernyő, ami szélesvásznú, és 1920×1080 pixeles felbontással rendelkezik. A kontrasztaránya 3000:1, és 16.7 millió árnyalatot tud megjeleníteni.

A munka még kényelmesebb lesz a készülékhez tartozó állítható támasz segítségével, amit 20 és 80 fok között variálhatunk. A táblához járó toll 8 cserélhető heggyel kerül a csomagba, és 8192 nyomásszinten használhatjuk. A termék az ára miatt haladó, illetve profi felhasználók számára ajánlott, és most egy GearBest-en zajló promóció keretein belül 450 dollárért már vihető is. Közel sem tudtunk minden klassz specifikációt felsorolni, ezért a további részletekért, valamint a rendelésért erre a linkre érdemes kattintani.

A VEIKK rajztáblája még mindig a profi cuccok közé sorolható, ám jóval szerényebb árazással rendelkezik. Az egyik nagy előnye, hogy a toll akkumulátor nélkül működik, így sosem kell félbehagyni a munkát töltés miatt, de mégsem ez a VK1560 legfőbb erénye. A munkavégzésre felhasználható felület 15.6 colos képátlóval rendelkezik, és 8192 különböző nyomásszintet képes érzékelni. Az olvasási sebessége 230 pont másodpercenként, a tábla 10mm távolságból érzékeli a használt toll hegyét.

A kreativitásod áramlását nem kell bosszantó szünetekkel megszakítani, mert a szerkezet oldalán található nyolc személyre szabható gomb révén számos funkciót az eszközről is aktiválhatsz. A digitális rajztábla egy támaszték segítségével fixen pozicionálható az asztalon, így teljes figyelmeddel a munkára koncentrálhatsz. A terméknek nem csupán a rajzolásban, de az ipari tervezésben, az oktatásban, és az üzleti életben is megvan a maga felhasználási lehetősége, így nem csupán grafikusok számára ajánljuk. A készülék egy promóció keretein belül most mindössze 319 dolláros áron rendelhető. További részletekért és vásárlásért kattintsatok erre a linkre!

Mutattunk nektek olcsóbb és drágább masinákat, a felsorolás végére egy olyan készülék jöjjön, ami valahol a két világ között helyezkedik el. Ismét egy HUION márkájú digitális tábláról van szó, egészen pontosan a GT-10T modellről, melynek használata vezetékes és vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is lehetséges. A 2.4 GHz-es frekvencián kommunikáló eszköznek ennek megfelelően saját áramforrásra is szüksége van, ezt a szerepet a burkolat alá helyezett 2500 mAh kapacitású akkumulátor tölti be, ami 40 órányi folyamatos munkavégzést tesz lehetővé. Ezután a készüléket vagy vezetékkel használjuk, vagy töltjük hét órán keresztül. A 10.6 colos képernyő 2048 nyomásszint között képes különbséget tenni, és az oldalán hat személyre szabható, érintésérzékeny billentyű található.

Az eszköz fennakadásoktól mentesen fog működni 15 méteres hatótávolságon belül használva, a prémium alumínium burkolatot pedig öröm lesz kézben tartani. A kábeles felhasználás egy USB-C porton keresztül vehető igénybe, az eszköz bármilyen számítógéppel párosítható, ami legalább Windows 7 vagy Mac OS 10 operációs rendszert futtat. A toll saját akkumulátorral rendelkezik, melynek kapacitása 80 mAh. A készülék egyaránt ajánlható amatőrök és haladók számára, ráadásul az ára sem fogja szétzúzni a háztartás költségvetését., hiszen most akciósan 114 dollárért rendelhető. Amennyiben szeretnél többet tudni erről a digitális tábláról, esetleg beszereznél egyet, akkor ezen a linken érdemes szétnézned.

Huion Kamvas GT-156HD

A GearBest egyébként most rengeteg digitális rajztáblát akciózott le, a fentebb ismertetett termékek csak egy részét képezik annak a  promóciónak, amelynek keretein belül most jóval olcsóbban vásárolhatjátok meg ezeket a készülékeket. Az olcsóbb masinák sorát erősíti a HUION DWH69, és a HUION GIANO WH1409, ezek a modellek most 100 dollárért vihetőek. A HUION Kamvas GT-156HD viszont már az elit táblák közé tartozik, erről árulkodik 400 dolláros ára. A VEIKK sem kizárólag prémium termékekkel versenyez, két olcsóbb rajztáblája, a VEIKK A50 és az S640 most 50, illetve 25 dolláros áron rendelhetőek.

Vámmentes szállítási módok: Priority Line (EU Priority Line, EU Express, Netherlands Registered(PDM)) és Registered Air Mail/Europe Registered. 

 

Forrás: GearBest

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid