Döntés elé állította a Samsung azokat, akik előrendelték a Galaxy Foldot

0

Már többször beszámoltunk róla, hogy a Samsung felfüggesztette a Galaxy Fold megjelenését, ám azóta nem történt semmi konkrét fejlemény az ügyben, egészen mostanáig. Most a Samsung felvette a kapcsolatot az előrendelőkkel, és nagyon úgy néz ki, hogy nem állnak jól a dolgok.

Eredetileg április 26-án jelent volna meg a Galaxy Fold az USA-ban, és a csillagászati ár ellenére rengetegen rendelték elő a készüléket, hogy az elsők között kaphassák meg. Mindössze pár nappal a várva várt dátum előtt, április 22-én jelentette be a Samsung, hogy mégsem kerül forgalomba az újdonság a tervezett időpontban, mert problémák akadtak néhány tesztpéldánnyal. Akkor sajnos nem derült ki, hogy mennyi időt vesz majd igénybe a javítás, most viszont kaptak egy tájékoztató levelet azok, akik előrendelést adtak le.

A tájékoztatóban arról van szó, hogy május 31-ig bárki visszamondhatja a rendelését, és természetesen teljes visszatérítést kap, ám ha eddig az időpontig sem szállítják ki a készülékeket (ami elég valószínű), akkor mindenkinek automatikusan törlik az előrendelését. Ha valaki nem kérné vissza a pénzét, inkább megvárja a készüléket nagyobb késés esetén is, akkor azt külön jeleznie kell a Samsung felé.

Nagyon úgy néz ki tehát, hogy nagyobb csúszás várható, hiszen a Samsung arra készül, hogy május 31-én törlik az előrendeléseket. Aki viszont ezt nem szeretné, az megtarthatja a helyét a “sorban”, így amikor végül tényegesen kiadásra kerül a mobil, akkor az elsők között kapja majd meg. Ezt persze bármikor meg lehet gondolni, tehát később is felmondható az előrendelés.

Összességében elmondható, hogy a helyzet egyáltalán nem jó, hiszen még mindig nem kaptunk konkrét időpontot, hogy mikor jelenhet meg végre a Galaxy Fold, pedig a Samsung azt ígérte, hogy pár héten belül tisztázzák ezt. Most már szinte biztosra vehető, hogy több hónap lesz a csúszás, ami azért is szívás nekik, mert több gyártó is beelőzi őket ez idő alatt. Az elsőnek megjelent hajlítható telefon címét már el is vitte egy kisebb kínai gyártó, és hamarosan befuthat a Huawei Mate X is, de a Xiaomi, a Motorola és sokan mások is készülnek hasonló eszközzel.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid