A Dyson Zone egy viselhető légtisztító, ami egyben zajszűrős fejhallgató is

0

Ha mobilrajongóként esetleg nem ismerős számodra a Dyson brand, akkor az nem olyan nagy katasztrófa, mivel a cég nem okostelefonokban vagy azok tartozékaiban utazik, hanem porszívókat, ventilátorokat és ehhez hasonló masinákat gyárt. A nemrégiben bejelentett Dyson Zone azonban teljesen kitűnik a cég termékpalettájából, és különlegessége miatt megérdemli, hogy pár szóban mi is értekezzünk róla. A készülék ugyanis nem más, mint egy hordozható légtisztító, ami emellett zajszűrős fejhallgatóként is funkcionál.

Ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor ez elsősorban egy vezeték nélküli fejhallgató, amihez tartozik egy levehető rész, ez pedig igazából a Dyson légtisztítóinak egy miniatűr változata. A rendszer kiszívja a fejhallgató fülkagyló részéből a levegőt, majd átküldi egy kétfokozatú tisztító berendezésen, ami elektrosztatikus módon vonzza a benne található részecskéket, így szűrve azt. A megoldásnak köszönhetően a szűrő kicsi és könnyű maradhat.

A vizor – ezt a részt így nevezi a Dyson – közel van az archoz, de igazából nem ér hozzá. Mielőtt bárki azt hinné, hogy ez a masina egy újabb módja annak, hogy egy vállalat a pandémián nyerészkedjen, érdemes észben tartani, a Dyson Zone fejlesztése 2016-ban kezdődött, így nem is elsődlegesen arra tervezték, hogy vírusokat kint, vagy netán bent tartson – reméljük mindenki tudja, hogy a maszkoknak elsősorban az utóbbi a funkciója, nem az előbbi -, de a vállalat biztosít FFP2 tartozékokat is a készülék mellé. A légtisztítók technológiájának miniatürizálása egyáltalán nem volt egyszerű feladat, és rengeteg módon próbálták azt kivitelezni, nagyjából 500 prototípus után jutottak el a most bemutatott masinához, ezek közül néhányat ezen a képen meg is lehet tekinteni.

A Dyson Zone képes ahhoz igazítani a bevitt levegő mennyiségét, hogy éppen nyugodtan ülünk vagy keményen edzünk, emellett a tervezők arról is gondolkodtak, hogy az erősebb szelek ne fújhassák a tisztítatlan levegőt a felhasználó orra vagy szája felé. A készülék fejhallgató részéről nem lehet túl sokat tudni jelen pillanatban, azt leszámítva, hogy aktív zajszűréssel rendelkezik, és a meghajtók belsejében neodímium mágnesek találhatóak.

A fejhallgató képes akár 40 órás zenelejátszásra is egyetlen feltöltéssel, ami USB-C porton keresztül történik, van gyorstöltés is, vagyis már 20 perc töltést követően eléri a 60 százalékos töltöttséget.

A Zone a légtisztító nélkül is használható, mint egy normális fejhallgató. A vizorral együtt minimális légtisztítás mellett nagyjából 4 és fél órát képes üzemelni, maximális szűrés mellett pedig cirka másfél órát.

A Dyson Zone egyelőre nem kapható, de valamikor idén forgalomba fog kerülni. Hogy egészen pontosan mely piacokon és mennyiért lesz kapható ez az érdekes hibrid eszköz, azt még nem tudni, de mi nem számítunk túl pénztárcabarát árazásra.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid