Eddig tartott – felére zuhant a Threads aktív felhasználóinak száma

0

A Meta Twitter-kihívója, a Threads igazán remek indulást könyvelhetett el magának, létezése első öt napja alatt több, mint 100 millió feliratkozó regisztrálhatott. A SimilarWeb gyűjtése szerint július 7-re világszerte 49 millió aktív napi felhasználója volt a felületnek Android operációs rendszeren, ami 45 százaléka annak a 109 milliiós tömegnek, ami szintén napi szinten veszi igénybe a Twitter zöld robotos verzióját. Múlt hét péntekre azonban jócskán visszaesett az aktív felhasználók száma az új felületen.

Július 14-re az aktív napi Threads felhasználók száma 23,6 millióra esett vissza Androidon, vagyis a felére az egy héttel korábbi állapotokhoz viszonyítva. A legtöbbet az Egyesült Államokban használták az applikációt, ahol július 7-én az átlagosan 21 percet töltöttek a felület böngészésével, felhasználónként értve. Ez az időtartam egy héttel később szintén az USA-ban 6 percre csökkent.

Valószínűleg nem kevés Twitter-felhasználó próbálta ki a Threadset annak indulásakor, de a Twitter Android rendszerre fejlesztett alkalmazásának átlagos napi felhasználói száma nem változott még azokon a napokon sem, amikor az új felület iránti érdeklődés a csúcsokat döntötte. Az applikációval eltöltött idő ezeken a napokon ugyan 4,3 százalékkal csökkent, de még így is több, mint 25 perc volt. Ez azt jelenti, hogy még a Threads legjobb napjain, amikor kevesebb Android-felhasználó vette igénybe a Twittert, azok, akik mégis felléptek Elon Musk platformjára, továbbra is számottevő időt töltöttek el ott.

Szintén a SimilarWebnek köszönhetően tudjuk, hogy a Twitter webes forgalma 5 százalékkal csökkent a Threads első két napján. Habár a látogatottság helyreállt, a Twitter internetes forgalma éves szinten 11 százalékkal esett vissza. A felhasználói hűséggel is akadnak gondok, azoknak az újonnan regisztráltaknak az aránya, akik 30 nap elteltével is rendszeresen visszatérnek a felületre, 16 százalékra esett vissza márciusban, az egy évvel ezelőtti 19 százalékról. Ehhez képest az új Instagram-felhasználók esetében 40 százalékos a megmaradás aránya.

Azért egyelőre nem kell temetni a Threadset, hiába esett vissza az aktív napi felhasználók létszáma. Mivel a legtöbben az Instagramról érkeznek, és az egyik fiókot nem lehet a másik eltünése nélkül törölni, az új platform esetében valószínűleg kitartóbbak lesznek az újonnan érkezők.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid