Egy éve van a Sony mobilrészlegének, hogy profitot termeljen

16

Ellenkező esetben a japán tech vállalat drasztikusabb megoldásokat is fontolóra vesz. A Sony vezérigazgatója, Kazuo Hirai nyilatkozatából egyértelműen kiderül, hogy a cég készen áll minden szükséges lépést megtenni, ami akár a mobilos divíziótól való megválást is eredményezheti.

Már egy ideje nyílt titok, hogy a Sony telefonos részlegének nem áll valami jól a szénája. Bár az olyan csúcskészülékek, mint az Xperia Z5 család, vagy az M5-höz hasonló masszív középkategóriás modellek meghozhatják a várva várt fordulatot, úgy tűnik az mégsem érkezik elég hamar. A vállalat vezérigazgatója, Kazuo Hirai egy évet adott a mobilos részlegnek, hogy profitot termeljen, ellenkező esetben alternatív megoldások mérlegelésébe kell, hogy kezdjenek.

A Sony Xperia Z5 család

A Sony Xperia Z5 család

Persze ez most kicsit fatálisnak hangozhat, nyilván nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Sony Mobile teljesen eltűnne a piaci résztvevők közül. Arra nagyobb esély van, hogy a telefonos szekció külön lesz választva, mint ahogyan az a Sony PC üzletágával is történt. Mindenesetre Hirai reménykedően viszonyul a jelenlegi helyzethez, hite szerint a fordulat már bekövetkezett, és annak már a jeleit is látni. Állítása szerint a hároméves átszervezési folyamat kezdi meghozni gyümölcsét, ugyanakkor az okostelefonos bizniszben még bőven van mit újragondolniuk. Akárhogy is, valaminek történnie kellene, hogy a Sony Mobile helyzete változzon, jelen pillanatban ugyanis a japán piacnak mindössze 17.5 százalékát tudhatják magukénak, az Egyesült Államokban pedig csak 1 százalék körül állnak, és ha minden így marad, jelentős veszteséget könyvelhetnek el az idei évre is.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid