Az egyik Nokia zászlóshajó esetében visszavonták a két éves támogatást, nem kapja meg az Android 11-et

0

Habár a HMD Global által menedzselt Nokia nem éppen a leggyorsabb, ha frissítésekről van szó, de általában két évig azért biztosítani szokták a legújabb Android operációs rendszert az általuk gyártott okostelefonokra. Most azonban úgy látszik, a vállalat megszegi az adott szavát – derült ki a cég lengyel szárnyának weboldalán, ahol hivatalosan is közzétették: a Nokia PureView 9 nem kapja meg az Android 11 frissítést.

A gyártó a készülék által a biztosított kameraélményt, illetve annak funkcióit nevezte meg a döntés fő okainak. A cég munkatársai azt állítják, hogy az okostelefon kameraszoftvere és az általa biztosított opciók egyszerűen nem kompatibilisek az Android 11 rendszerrel, ezért a legvonzóbb tulajdonságai semmivé lennének egy esetleges frissítést követően. Márpedig a Nokia PureView központi eleme maga a kamerarendszer, és az általa biztosított fotós funkciók.

A telefon egyébként Android 9-cel jött ki még 2019 elején, majd megkapta az Android 10-at, ami ezek alapján az utolsó nagy frissítés is volt.

A Nokia nem szeretne presztízsveszteséget, ezért azoknak a PureView 9 tulajdonosoknak, akik váltanának Android 11 operációs rendszerre, 50 százalékos kedvezmény kínál (minden olyan mobiljukra, ami Android 11-et futtat). Ez egyelőre vélhetően csak egy regionális kezdeményezés, de hamarosan más országokra is kiterjedhet.

Nagy kár egyébként, mert a Nokia PureView 9 egy egészen vagány készülék volt, talán még a mai napig is annak számít. 5,99 colos P-OLED kijelzője kellemes vizuális élményt, illetve egykezes felhasználást biztosít, a burkolat alatt szolgálatot teljesítő Snapdragon 845 pedig a mai napig megállja a helyét.

Ám nem a hardver volt ennek a telefonnak a fő különlegessége, hanem a hátoldali kamerarendszer. Az 5 darab 12 megapixeles kamerát Zeiss optikával vértezték fel, és bár a tesztekben nem teljesített kiemelkedően a mobil, mindenképpen egy érdekes próbálkozás volt. Valószínűleg sokan lesznek csalódottak a tulajdonosok közül, hogy nem  kapnak több nagy frissítést, őket vélhetően a beszámítási akció, illetve az időről időre érkező biztonsági frissítések sem biztos, hogy kárpótolni tudják majd.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid