A Xiaomi már teszteli a MIUI 13-at Android 12 és 11 alapokon is

0

A legfrissebb hírek szerint a Xiaomi már gőzerővel teszteli a MIUI 13 felhasználói felületet, Android 12 és Android 11 alapokon egyaránt. Néhány bennfentesnek sikerült beleásnia magát az interfész forráskódjába, amiben rengeteg érdekes információra bukkantak, példának okáért azon készülékek listájára, amelyek elsőként kaphatják meg az új szoftvert.

A forráskód ízekre szedése után kiderült, hogy a Xiaomi 12 mellett a Xiaomi 12X is debütálni fog decemberben. Tudjátok, ez az a bizonyos kompaktabb mobil, amiről már lehetett hallani, Snapdragon 870 lapkával, 6,28 colos AMOLED kijelzővel és 50 megapixeles kamerával.

A Redmi K50-ről is voltak adatok a kódban, a készülék Android 11 alapokon nyugvó MIUI 13 rendszerrel fog debütálni, akárcsak a Xiaomi 12X. Persze mivel még a készülékek hivatalos megjelenéséig van idő, ez akár meg is változhat, de jelenleg a forráskódban talált build számok erre engednek következtetni.

A Mi Mix 4, Mi 11 Ultra, Mi 11, Redmi K40, K40 Pro, Mi 10S és Mi 11 Lite 5G készülékek tulajdonosai viszont számíthatnak arra, hogy hamarosan megkapják az Android 12 alapokra épített MIUI 13 interfészt. A hozzáértők ugyanis megtalálták az ezekhez a mobilokhoz készült béta buildeket. Jelenleg nem tudni, hogy erre mikor kerülhet sor, de a feltételezések szerint valamikor 2021 vége előtt meg fognak indulni a frissítések.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid