Nagy frissítés érkezett több népszerű Samsung telefonra

0

Folytatódik a Samsung One UI 6.1 felhasználói felület még szélesebb körben történő terjesztése. Az interfész eddig nagyjából 9 millió készüléken futott, ám ez meg fog többszöröződni az elkövetkezendő hetekben.

A Samsung házon belül fejlesztett felhasználói felületének legújabb változata most eljutott a Galaxy S22, a Galaxy S21, a Galaxy Z Flip 4, a Galaxy Z Flip 3, a Galaxy Z Fold 4 és a Galaxy Z Fold 3 okostelefonokra is.

Most még hiába mászol bele a Beállítások menübe, a frissítésnek egyelőre csak a dél-koreai felhasználók örvendezhetnek. Aggodalomra azonban semmi ok, a Samsung számára nem okoz gondot, hogy a szoftvert rövid idő alatt globálisan is elterjessze.

A frissítés egyik legizgalmasabb része a Galaxy AI mesterséges intelligencia funkciócsomag, amely a Galaxy S24 mobilokkal együtt debütált, és amely elérhetővé válik a Galaxy S22, a Galaxy Z Fold 4 és a Galaxy Z Flip 4 modelleken, illetve korlátozottan használhatjuk majd a Galaxy S21, a Galaxy Z Flip 3 és Galaxy Z Fold 3 készülékeken is. Tehát nem minden funkciót, de az a néhány is több lesz, mint a semmi.

A Samsung Galaxy S21 szériára csak a Keresés Bekarikázással funkció jut el, de ez annyira nem tragikus, hiszen a Galaxy AI csomagnak talán ez a legklasszabb és egyben a leghasznosabb funkciója. A Galaxy Z Flip 3 esetében is be kell érni ezzel az egy lehetőséggel, de a Galaxy Z Fold 3 mesterséges intelligencia által generált háttérképeket, weblap összesítőket, jegyzetösszesítőket, Samsung Jegyzetek sablonokat, Élő Fordítást, képszerkesztési javaslatokat is kapunk.

Aztán még a generatív szerkesztést, Tolmács Módot, valamint a kimondott szavakból leírt szöveget generáló Transcribe funkciót is elérhetővé teszik a Hangrögzítő app részeként. A Samsung Galaxy S22, a Galaxy Z Fold4, illetve a Galaxy Z Flip4 modellekre azonban a teljes Galaxy AI csomag megérkezik, annak ellenére, hogy ez azért elég sokáig, kvázi hónapokig a levegőben lógott.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Samsung célkitűzése, mely szerint év végéig több mint 100 millió mobilon fog futni a Galaxy AI, teljesíthető lesz. Nyilván ehhez hozzá fognak járulni a nyáron érkező Galaxy Z Fold 6 és Galaxy Z Flip 6 mobilok is, hiszen ezeken már gyárilag ott lesznek az MI funkciók.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid