Egy Galaxy S22 állítólag háromszor olyan gyorsan veszít az értékéből, mint egy iPhone 13

0

Nem csupán az okostelefonok, hanem nagyjából minden műszaki cikk elkezd veszíteni az értékéből az idő múlásával. Egyes portékák esetében ez gyorsabban zajlik, más termékeknél pedig lassabban. Nagyon úgy fest, hogy az egyik legmeghatározóbb Android operációs rendszert futtató zászlóshajóra, a Samsung Galaxy S22-re gyors elértéktelenedés jellemző, mivel a készülék állítólag háromszor olyan gyorsan veszít az értékéből, mint az iPhone 13.

Az elsőre talán meghökkentőnek tűnő adatok egy friss jelentésből származnak. Persze azok, akik jobban benne vannak a használt telefonos világban, pontosan tudják, hogy az iPhone-ok hosszabb ideig megőrzik az értéküket, de az azért elég meglepő, hogy ez mennyire nem igaz egy Samsung készülékre. A SellCell csapata elemezte a Samsung Galaxy S22, az iPhone 13 és a Google Pixel 6 becserélési értékeit az első és a második hónapra vonatkozóan, az egyes készülékek megjelenésétől viszonyítva. Arra a megállapításra jutottak, hogy a dél-koreai vállalat zászlóshajója veszítette a legtöbbet az értékéből, átlagosan nagyjából 51,1 százalékot (jó, de nem újszerű állapot esetén), ehhez képest az iPhone 13 esetében mindössze 16,4 százalékos értékvesztéssel kellett számolniuk. A második helyezett a Google Pixel 6 volt, a keresőóriás mobilja átlagosan 43,5 százalékot veszített az értékéből.

Persze túlzottan azért nem kell aggódnia a hazai Samsung tulajoknak, hiszen ezek a számok az Egyesült Államokra vonatkoznak, és egyetlen oldal adatai alapján határozták meg őket. Az persze valószínűleg máshol is igaz, hogy az iPhone-ok tartják a legjobban az értéküket, de ilyen extrém módon nem csökken nálunk a telefonok ára pár hónap alatt.

Ha érdekel a SellCell teljes elemzése, azt erre a linkre kattintva tudod megtekinteni!

Forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid