Egyedi kamerával futott be az új Vivo csúcsmobil

0

Nem csupán egy, hanem kapásból három Vivo telefon is befutott a minap, ezek a Vivo X50, az X50 Pro, valamint az X50 Pro+ nevet kapták a keresztségben. Az utóbbi kettőt különleges kamerarendszerrel látták el, míg az alapmodell jelenleg a legvékonyabb 5G modemmel felszerelt okostelefon, ami csak kapható. Ismerkedjünk meg velük röviden!

Vivo X50 Pro+

Ez a mobil az első, amiben a Samsung vadonatúj 50 megapixeles ISOCELL GN1 szenzora teljesít szolgálatot. Az 1/1,3 hüvelykes érzékelő pedig az első olyan képrögzítő modul, ami kombinálja az ISOCELL és a Tetracell technológiákat. Ennek köszönhetően a végeredmények 12,5 megapixeles fotók lesznek, amelyeket 2,4 µm-es effektív pixelekkel készít az érzékelő.

A kínai gyártó azt állítja, a motion blur algoritmusnak és a folyamatos fókuszkövetésnek hála kiváló minőségű éjjeli videók és állóképek készíthetőek ezzel a kamrarendszerrel. Az éjjeli égbolt fotózását a Super Night Mode és az Astro Mode segítségével lehet még színvonalasabban űzni, ezek az üzemmódok egyébként mindegyik X50 modell repertoárjában megtalálhatóak.

A periszkópos kamera 60x hibrid zoomot tesz lehetővé, amit a vállalat Hyper Zoom-nak nevez, egyébként az egység felbontása 8 megapixel, rekeszértéke f/3,0, míg a lencsék 5x optikai nagyításra képesek. A kamerakészlethez tartozik még egy 8 megapixeles ultraszéles látószöggel ellátott modul is, ami 120 fokban érzékeli környezetét, de makró fotók készítésére is használható ez az érzékelő.

A negyedik kamera egy 13 megapixeles mélységérzékelő, ami nagyjából 2x optikai zoomra képes a gyújtótávolsága alapján. A készülék említésre érdemes hardveres jellemzői még a Qualcomm Snapdragon 865 lapkakészlet, 8 GB RAM, a 4315 mAh-s akkumulátor, a 44W-os gyorstöltés, valamint a 6,56 colos OLED kijelző 120 Hz-es képfrissítéssel. Ami pedig a szoftvert illeti, Android 10 operációs rendszert kapunk Funtouch OS 10.5 interfésszel megspékelve.

Vivo X50 Pro

Az X50 Pro kamerakészlete még ennél is érdekesebb, mivel az elsődleges képrögzítő egységet egy gimbal-szerű stabilizációs rendszerrel látták el, amelynek köszönhetően még jobban kiiktatható a kézremegés által okozott minőségromlás videók és fotók készítése közben. A konkurenseknél egyelőre nem igazán látni hasonló megoldásokat, így a X50 Pro kamerája valóban egyedinek mondható, ám itt már egy 48 MP-es Sony IMX598 szenzor dolgozik benne f/1,6-os rekeszértékkel.

A képrögzítő egység gimbal mechanizmusa jócskán megnöveli a forgási szöget, plusz sokkal nagyobb a remegésgátló felület, mint a napjainkban használt optikai képstabilizátorok esetében. A hátoldalon lévő további három kamera szinte teljesen azonos az előző modellen lévőkkel, azzal az apró különbséggel, hogy a periszkópos kamera apertúrája f/3,4. Az önarcképek készítésére szolgáló előlapi egység felbontása pedig 32 megapixeles.

A telefon megjelenítője ugyanúgy OLED panelre épül, a felbontása Full HD+, a képfrissítése 90 Hz, és alatta ujjlenyomat-olvasót is találunk, míg a készülék belsejében Snapdragon 765G végzi a számításokat. A mobil hardveres komponenseinek energiaellátását itt is egy 4315 mAh kapacitású akkumulátor szavatolja, amely támogatja a 33 wattos gyorstöltést, ráadásul az ehhez szükséges adapter megtalálható a készülék csomagolásában.

Vivo X50

Az alapmodell esetében kénytelenek vagyunk lemondani a periszkópos kameráról, és sajnos a gimbal stabilizátor is felejtős, ezt a készüléket a gyártó inkább a formatervvel igyekszik eladni, ebben rejlik a mobil vonzereje. A Vivo X50 házának vastagsága mindössze 7,49 mm, ezzel az X50 jelenleg a legvékonyabb 5G modemmel felszerelt okostelefon a piacon a vállalat szerint.

A telefon belsejében ugyanúgy Qualcomm Snapdragon 765G chipset végzi a számításokat, míg a megjelenítő 6,56 hüvelykes, AMOLED technológiára épül, 90 Hz-es, és a felbontása is megegyezik a másik két készülékével. Annyi eltérés azért van, hogy ez egy teljesen lapos kijelző, míg a másik két modell ívelt képernyőt kapott. Az előlapon lévő kivágás egy 32 megapixeles kamerát rejt, akárcsak az X50 Pro és Pro+ esetében, egyedül a rekeszértékben érhető tetten minimális különbség.

A hátoldalon az elsődleges szenzor szerepét egy 48 megapixeles modul tölti be, ám ezúttal hagyományos optikai képstabilizátorral, az ultraszéles látószögű és telefotó szenzorok pedig teljesen ugyanazok. A Vivo X50 belsejében 4200 mAh kapacitású akkumulátor őrzi az elengedhetetlen feszültséget, és ez a telep is fogadja a 33 wattos gyorstöltést, amelyhez a szükséges felszerelés szintén ott lesz a telefon dobozában.

Lássuk az árakat!

Az alapmodell, tehát az X50 már 490 dollárért beszerezhető lesz, ezért cserébe egy 8 GB RAM-mal, valamint 128 GB belső tárhellyel ellátott variáns lehet a miénk. A telefonból persze létezik egy 256 GB háttértárral ellátott kiadás is, amiért 550 dollárt kell majd leszurkolni. A mobil forgalmazása június 6-án kezdődik, a készüléket fekete, rózsaszín és kék színekben lehet majd kérni.

Az X50 Pro fekete és kék színekben választható, a 8/128 GB-os kiszerelés 600, a 8/256 GB-os modell pedig 660 dollárért lesz kapható, június 12-től. Az X50 Pro+ elérhető lesz egy 12/256 GB-os változatban is, amelyért a gyártó 840 dollárt számít fel, persze a készülékhez némileg olcsóbban is hozzá lehet majd jutni, ha a beérjük kisebb tárhellyel, vagy kevesebb operatív memóriával. Ezt a modellt júliusban kezdi forgalmazni a Vivo.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid