Felsült a Samsung Galaxy S10+ arcfelismerője

0

Egyre inkább teret nyer az arcfelismerés, mivel nem csak gyors, de rettentően kényelmes is a használata, ám nagyon úgy tűnik, hogy a gyártóknak meggyűlik a baja ennek tökéletesítésével, és még a legújabb Samsung mobilok is csúnyán elhasalnak ezen a téren.

Emanuele Cisotti, egy olasz újságíró töltött fel egy érdekes videót a csatornájára, amelyen a Samsung Galaxy S10+ arcfelismerését mutatja be, ami csúnyán elhasalt a teszten. Ez önmagában még nem is lenne újdonság, hiszen korábban is láthattunk már ilyen teszteket, és gyakorlatilag minden eddigi mobil arcfelismerőjét sikerült valahogy megtéveszteni, bár volt, ahol ikertestvérre, vagy egy jól megformált szoborra volt szükség ehhez.

Ez esetben viszont ilyesmiről szó sincs, hiszen egy egyszerű fotó elegendőnek bizonyult. Ezzel nagyjából be is igazolódott, hogy biztonságtechnikailag szinte semmit nem ér ez a megoldás. Érdekesség, hogy a videóban még a gyors felismerés is le volt tiltva, amely úgymond csak tovább ront a dolgon.

Szerencsére a Galaxy S10 szériát ellátták alternatív feloldási lehetőségekkel is, melyekből a legnépszerűbb úgyis az ujjlenyomat-olvasó lesz, amely az S10 és az S10+ esetében már a kijelzőbe van építve. Ez sokkal pontosabb és biztonságosabb az arcfelismerésnél.

Forrás: AndroidWorld

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid