Eladná 5G üzletágát a Huawei

0

Nem semmi nyilatkozatot tett nemrégiben a Huawei vezérigazgatója, mely szerint fontolgatják, hogy eladják az 5G üzletágukat, sőt, egyáltalán nem ázsiai vevőnek szánják a divíziót, hanem legszívesebben egy nyugati vásárlónak adnák el a részleget.

Egyelőre nincs kifejezett érdeklődő az ajánlatra, szóval az lehet egy már létező tech cég, vagy mondjuk egy olyan, ami éppen csak most kezdi el bontogatni szárnyait. Az viszont biztos: ha valaki megveszi ezt a részleget, úgy módosítja a kulcsfontosságú elemeket, ahogyan csak akarja, sőt, akár blokkolhat bizonyos termékeket. A Huawei teljes hozzáférést biztosít minden eddig 5G fejlesztéséhez, licencéhez, kódjához, a tervrajzokhoz és a termelési szakvéleményekhez.

Nem tették közzé, mégis mennyiért gondolják ezt a hatalmas bizniszt nyélbe ütni, sőt, igazából ez nem is egy konkrét felhívás a cég részéről, inkább csak afféle tapogatózás, felmérése az érdeklődésnek. Az is lehet, hogy egyáltalán nem fognak megválni az 5G részlegtől, de ha mégis, elég érthető okai lesznek a döntésnek. Talán ez valamilyen megoldást jelenthetne az Egyesült Államok tiltására, még akkor is, ha ez a vállalat egyik legjobban menő divíziója. Kíváncsian várjuk, meddig mennek el a kínaiak, hogy megszabaduljanak az USA által kivetett szankcióktól.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid