Elbúcsúzott rajongóitól a kínai gyártó

0

A kínai Meitu egészen jól menő vállalat volt régebben, népszerűségük csúcsa valamikor 3-4 évvel ezelőtt lehetett. Nem voltak soha a legnagyobb játékosai az okostelefonos piacnak, ám mindenki figyelmét felkeltették az általuk gyártott készülékek egyedi és karakteres formatervével, illetve azzal, hogy különös figyelmet fordítottak a mobilos fotózás témakörére. Sajnos ezek közül egyik sem volt elegendő ahhoz, hogy tartósan megvessék lábukat, így végül a vállalatot teljes egészében bekebelezte a Xiaomi. A cég most elbúcsúzott rajongóitól.

A felvásárlást tavaly novemberben jelentették be, ám előző hónapban a Meitu közzétette, mikortól kezdve nem gyártanak többé okostelefonokat. A búcsú hamarabb elérkezett mint gondoltuk, a Meitu egy hivatalos levélben köszönt el a rajongóktól és érdeklődőktől. A levél tele van nosztalgikus utalásokkal, és a Meitu telefonjainak rövid történetével. A levelet egyébként a “legszebb telefonok felhasználóinak” címezték. A levélben tisztázzák a Xiaomival kötött megállapodás bizonyos részleteit, és többször megerősítik, hogy a változások nem a gyártó megszűnését, hanem annak átalakulását jelentik.

Meitu V7

A továbbiakban sem hagyják abba a munkát, magas színvonalú kameratechnológiákat fognak fejleszteni, csak immáron a Xiaomi zászlaja alatt. A jövőben Xiaomi és Redmi telefonokban találkozhatunk majd az általuk készített megoldásokkal, illetve ha minden igaz, lesz majd egy “Meitu by Xiaomi” almárka is, ami vélhetően hasonlóan fog működni, mint most a Redmi.

Az idei év elején a Meitu finoman utalt rá, hogy az új okostelefonokat már a Xiaomi fogja fejleszteni, gyártani, eladni, és reklámozni. Ha valaki szerette a Meitu mobilok dizájnját, csak reménykedhet ezután, hogy a Xiaomi megőrzi azok egyedi és különleges formatervét, mert az is lehet, hogy a felvásárlót csupán a Meitu által fejlesztett képrögzítő technológiák érdeklik. Hamarosan piacra kerülnek az új Meitu mobilok, de már ugye a Xiaomi égisze alatt, és egyelőre fogalmunk sincs milyenek lesznek.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid