Ezek a Xiaomi Redmi mobilok mégsem kapnak Android Pie frissítést

0

A Xiaomi általában példásan áll a frissítésekhez, ám most bejelentették, hogy három Redmi készülék a korábbi tervekkel ellentétben mégsem kapja meg az Android 9.0 Pie rendszert.

A MIUI fórumon bukkant fel egy lista, amely tartalmazza, hogy hogy állnak az egyes készülékeik az Android főverziójának frissítése szempontjából. Jól látszik, hogy három modell, név szerint a Redmi 6, a Redmi 6A és a Redmi S2 nem kapják meg az Android 9.0-t, pedig korábban tervben volt a frissítés.

Azt persze érdemes leszögezni, hogy a Xiaominál kevésbé fontos az Android főverziója, ők általában a MIUI frissítésekre koncentrálnak, és ezeket továbbra is kapni fogja a három készülék, szóval pánikra semmi ok.

A Redmi S2 egyébként Redmi Y2 néven is ismert (Indiában így jelent meg), és tavaly májusban debütált, míg a Redmi 6 és 6A tavaly júniusban kerültek bejelentésre. Mindhárom készülék Android 8.1-es rendszerrel jelent meg, és ez már maradni is fog (de ennek nincs sok köze a MIUI verzióhoz, az továbbra is frissülhet, ahogy már említettük, és biztonsági javítások is várhatóak).

Xiaomi Redmi S2

A Redmi S2 egy 5,99 colos IPS kijelzővel, Snapdragon 625 processzorral és akár 4 GB RAM-mal, valamint 64 GB tárhellyel szerelt mobil. A hátlapi 12+5 MP-es duál kamerája és az előlapi 16 MP-es szelfikamerája is remekül teljesít a készülék árához képest, és összességében egy remek mobilról van szó, ami a mai napig megállja a helyét. Bővebb infók ezen a linken, a tesztünket pedig itt olvashatod.

Xiaomi Redmi 6

A Redmi 6 és Redmi 6A egy kompaktabb, 5,45 colos kijelzővel debütált, és a Helio P22, illetve A22 chipje hajtja őket. Mindkét SoC modern, 12 nm-es gyártástechnológiával készült, memória tekintetében pedig több kiszerelés is van a mobilokból. Az előbbi 3-4 GB RAM-mal és 32 vagy 64 GB tárhellyel kapható, míg az utóbbi egy olcsóbb megoldás, így 2 vagy 3 GB RAM és 16 vagy 32 GB tárhely közül lehet választani. A Redmi 6 hátlapi duál kamerája 12+5 MP-es, a 6A pedig egyetlen 13 MP-es érzékelőt kapott, míg szelfizni egy 5 MP-es megoldással lehet mindkét mobil esetében.

Mindhárom modell kifutó terméknek számít egyébként, már nem gyártják őket, így egyre kevesebb helyen kaphatók, de tavaly igen népszerűek voltak. Te használod/használtad valamelyiket?

Forrás: GizmoChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid