Eldőlt a ZTE sorsa

0

Egy darabig nagyon úgy tűnt, hogy a kínai ZTE örökre lehúzhatja a rolót, hála annak a súlyos kereskedelmi korlátozásnak, amellyel az Egyesült Államok kormánya sújtotta a vállalatot. Bár a cég igencsak rossz fát tett a tűzre, még az amerikai elnök is kiállt az ügyük mellett, és most végre eldőlt az ázsiai gyártó sorsa…

A felek végül abban maradtak, hogy a ZTE szabadon vásárolhat amerikai hardverkomponenseket, a hétéves tiltást semmissé teszik, cserébe viszont további büntetéseket kell megfizetnie és komoly változtatásokat lesz kénytelen eszközölnie a menedzsmentben. A friss értesülés a Wall Street Journal jóvoltából vált publikussá, az eddigiek alapján úgy látszik, minden Donald Trump ígéretének megfelelően alakult.

A céget korábban 900 millió dolláros büntetéssel sújtották, mivel megsértette a kereskedelmi embargót, és Qualcomm processzorokkal felszerelt eszközöket szállított Irán részére. Igaz a ZTE megfizette a büntetést, viszont a megegyezés második felét nem teljesítette. Az amerikai kereskedelmi bizottság kérésére harmincöt ZTE munkavállalót kellett volna pénzügyi büntetéssel sújtani, olyan személyeket, akik közelről voltak érintettek a fiaskóban. Ez ugye elmaradt, majd ebből lett az a bizonyos hétéves kereskedelmi tilalom, ami miatt majdnem földbe állt a kínaiak vállalata.

Azon túl, hogy a gyártó rajongói fellélegezhetnek, további gazdasági előnyei vannak a cég és az amerikaiak közti megegyezésnek. Az Egyesült Államok nem gátolja semmiben a manufaktúra termelését, cserébe Peking eltörli az amerikai mezőgazdasági termékeket sújtó vámot és egyéb költségeket.

A ZTE jelenleg a negyedik legnagyobb okostelefon értékesítő az Egyesült Államok határain belül. Nemrégiben az amerikai pénzügyminiszter, Steven Mnuchin azt nyilatkozta, egyáltalán nem volt szándékukban kivonni a ZTE-t a forgalomból. A megegyezés pontos részleteit a jövő héten fogják nyilvánosságra hozni. A ZTE rajongóit ebből az egészből leginkább az érinti, hogy mégsem kell lemondaniuk olyan készülékek érkezéséről, mint például az Axon 9 vagy az Axon 9 Pro.

Forrás: TheWallStreetJournal

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid