Élesítették az Android 12 új, háttérkép alapú témáját

0

Az Android 12 nagy újítása a Material You dizájnelv, ami az első bétával együtt került bejelentésre májusban, az egyik legérdekesebb eleme, a dinamikusan változó téma viszont csak most, a második bétában vált elérhetővé.

Az Android 12 teljesen megújul külsőleg, 7 éve nem volt ekkora változás a rendszer kinézetében. Ráadásul már kapunk egyfajta natív témázási lehetőséget, amelyben a kiválasztott háttérkép színeihez igazodik az egész rendszer. Ez a funkció már működik is a nemrég kiadott Beta 2 verzióban.

A funkció úgy működik, hogy a rendszer kiválasztja a leghangsúlyosabb színt a háttérképből, és ez alapján készít egy palettát, ami az egész felületen megjelenik. A gombok, a gyorskapcsolók, a betűk és a hátterek is ehhez igazodnak, sőt, még az alkalmazások felülete is, amennyiben támogatják a Google újítását. A keresőórás appjainál ez természetesen működni fog, a többi már a külső fejlesztőkön múlik majd.

Íme pár példa:

Az Android 12-nek még lesz két újabb béta verziója (összeset tehát négy), a végleges kiadás pedig valamikor augusztus végén vagy szeptemberben jelenhet meg. Elsőként természetesen a Pixel mobilokat lehet majd frissíteni, utánuk viszont fokozatosan megindul a folyamat más gyártók készülékei esetében is.

Neked hogy tetszik az Android 12 új kinézete?

Forrás, Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid