Ezek a Samsung Galaxy A szériás mobilok mostantól ritkábban kapnak biztonsági frissítést

0

Szomorú tapasztalat, hogy idővel minden gyártó elengedi az általuk piacra dobott készüléket, csupán az a kérdés, hogy az adott mobilt meddig látják el frissítésekkel, legyen szó új Android kiadásokról vagy biztonsági foltokról. Egy Samsung Galaxy okostelefon az élettartama során a havi vagy negyedéves frissítésekről a féléves biztonsági foltozásra vált át, mielőtt elérnék az életciklusuk végét. A Samsung Galaxy A70 és a Galaxy A20e szerencsére még nem jár itt, de mostantól ritkábban kapnak új firmware-t.

Amikor a két okostelefon megjelent 2019-ben, bekerültek a negyedéves biztonsági frissítést kapó mobilok közé. Ezen nincs semmi megrökönyödni való, a Galaxy A7x szériába tartozó készülékeknek sosem járt havi rendszerességű biztonsági frissítés, már a megjelenést követően a negyedéves ütemtervbe pozícionálják őket a Samsung fejesei. Ez már csak azért érdekes, mert a Galaxy A5x sorozat tagjai eleinte havonta kapják a biztonsági foltokat.

Samsung Galaxy A70

Amikor megjelent a Samsung Galaxy A70 és a Galaxy A20e, a gyártó összesen négy év szoftveres támogatást ígért a felhasználók számára. A készülékek 2019 májusában debütáltak, tehát cirka két évesek, és nemrég lefokozták őket a biztonsági foltot félévente kapó okostelefonok közé. Ez még messze nem jelenti a támogatás végét, ami még további két évig tartani fog, csak már kevesebb patchet kapnak, és azokat is ritkábban.

Samsung Galaxy A20e

A Galaxy Club azt is kiszúrta, hogy a két szóban forgó mobil mellett további készülékek is átkerültek a félévente frissülő modellek listájára. Ezek közül már egyik sem számít mai csirkének, olyanokra kell gondolni, mint a Galaxy S8 Lite vagy a Galaxy Note FE, néhány további Galaxy J és M szériás telefonnal egyetemben. A féléves biztonsági frissítési ütemezésben további Galaxy A szériás mobilok is szerepelnek, ezek a Samsung Galaxy A10, a Galaxy A20, a Galaxy A30 és a Galaxy A60.

Forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid