Elindult a Google Play Games bétája, amivel Android játékokat játszhatunk PC-n

0

Amikor megjelent a Windows 11, az egyik legérdekesebb funkció, amelyet a Microsoft az új rendszer kapcsán megemlített, az az Android alkalmazások és játékok futtatása volt, amelyet az Amazon alkalmazásboltja tesz lehetővé. Később aztán a Google is bejelentette, hogy egy saját megoldással készül, amely ugyanezt a lehetőséget biztosítja majd, ráadásul nem csak a Windows 11, hanem a Windows 10 rendszerekre is. A Google Play Games For PC bétája nemrégiben elindult, és néhány szerencsés már most kipróbálhatja az új szolgáltatást.

Mielőtt a kedves olvasók izgalomba jönnének, kénytelenek vagyunk lelombozó híreket közölni. Az opció egyelőre csak azok számára érhető el, akik Samsung Galaxy Book laptoppal rendelkeznek, és Dél-Koreában, Tajvanon vagy Hong Kongban tartózkodnak, ráadásul egyelőre meghívásos alapon működik a dolog. Az alábbiakban megtekinthető Twitter-posztban látható a Google Play Games felhasználói felülete, illetve néhány azok közül a népszerű játékok közül, amelyek már most ott vannak a támogatott címek listáján. Egyelőre nem minden játékkal lehet játszani, de az ígéretek szerint a katalógus folyamatosan bővülni fog.

A keresőóriás az Android játékok futtatásának minimális hardverkövetelményeit is megosztotta a nagyérdeművel. Olyan számítógépre lesz szükségünk, amely legalább Windows 10 operációs rendszert futtat, egy SSD meghajtóra, amelyen rendelkezésre áll legalább 20 GB szabad tárhely, illetve kell egy olyan videokártya, amely megtalálható a támogatott grafikus vezérlők listáján. Ezt erre a linkre kattintva tekintheted meg!

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid