Elképesztően sokba kerül a Huawei Mate X kijelzőjének cseréje

0

A Huawei Mate X a kínai gyártó első hajlítható okostelefonja, ami mindennek nevezhető, csak éppen olcsónak nem, hiszen magyar forintra váltva nagyjából 750 ezerbe kerül. Érdemes rá vigyázni, mert a gyártó most felfedte, mibe kerülnek a készülékekkel kapcsolatos javítások, és a legdurvább ára a kijelző cseréjének van.

Nyilván az igazi mágia a hajlítható megjelenítőben van, ez a technológia, legyen szó a fejlesztésről vagy a gyártásról, baromi sokba kerül, így nem igazán meglepő, ha a kijelző cseréje a legdrágább, ha a Mate X-et javítani kell. Ha baja lesz a képernyőnek, akkor a csere átszámolva 1007 dollárt fog kóstálni, ami nagyjából olyan 303 500 forint, ennyi pénzért pedig már csúcstelefont kapni mainstream gyártók kínálatából.

A lapkakészlet sem éppen olcsó, de azért mégsem ennyire veszedelmes áron pótolható, nagyjából 510 dollárt kell leszurkolni, ha valami miatt indokolt a cseréje. Azért még ebből az összegből is ki lehet hozni nagyon menő mobilokat, ott van például a 108 MP-es, 5 kamerás Xiaomi Mi Note 10. Ezek egyébként mind hivatalos, márkaszervizes árak.

Ha valami gond lenne a telefon üzemidejével, megeshet, hogy csak az akkumulátor cseréje tudja megoldani a problémát, ebben az esetben 39 dollárról kell lemondani, ha pedig netán a külső borítást kell megújítani 50 dollárba fog kerülni. Amennyiben a kamerákat kell cserélni, 100 dolláros áron hajtják végre a nem kevés műszaki tudást igénylő beavatkozást. Amúgy abba is bele kell gondolni, hogy ezeket az árakat a kínai piacra igazította a Huawei, ebben benne van munkadíj is, minden. Ha viszont a Mate X globálisan is forgalomba kerül, akkor ezek az összegek minden bizonnyal nőni fognak. Mondjuk ha valaki képes megvenni egy ilyen pokolian drága okostelefont, valószínűleg a javítási költségek sem fogják padlóra küldeni a költségvetését, nem igaz?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid