Nem spóroltak semmin – Így néz ki szétszerelve a Xiaomi Mi Note 10

0

Öt kiváló kamera, egy hatalmas kapacitással rendelkező akkumulátor, igényes hangszóró és egy gyönyörű AMOLED kijelző. Ezek mind részei a nemrégiben bemutatott Xiaomi Mi Note 10-nek, ha pedig érdekel, miként férnek meg egymással az alkatrészek a készülék házában, érdemes elolvasni ezt a pár sort, és megtekinteni a képeket vagy a cikk végén lévő videót. Íme a világ elsőként megjelent 108 megapixeles kamerával felszerelt okostelefonja szétszerelve!

A képeken egyébként a Xiaomi CC9 Pro látható, de mivel ez a készülék teljesen azonos a Xiaomi Mi Note 10-zel, ugyanazokat a tanulságokat vonhatjuk le.

A szétszerelés minden esetben az üvegből készült hátlap eltávolításával kezdődik. Majd ezután különböző rétegek következnek, elsőként az NFC antenna, majd egy grafit lap, amelynek a processzor által termelt hő szétoszlatásában van szerepe. Ezután jön az a rész, ami a hátoldali kamerákat tartja, és szintén ezen található a négy LED-es villanó, valamint a lézeres autofókusz rendszer, plusz egy fényérzékelő, amely a kamera színhőmérsékletét segít kalibrálni.

A 108 megapixeles érzékelő egészen nagyméretű, a modul egyébként egy Samsung gyártmányú ISOCELL Bright HMX, amely – akárcsak az 5x telefotó egység – optikai képstabilizátorral is bír. Különös módon a Xiaomi mérnökei sikeresen betuszkoltak egy 5260 mAh kapacitású akkumulátort a házba, és nem L-alakú telepeket használtak, mint amilyeneket az Apple szerel a saját készülékeibe. Az akkumulátor alatt foglal helyet a hangszóró, mellette pedig megtalálható a hagyományos fülhallgató kimenet is.

A rengeteg hardveres komponens miatt már nem fért volna el egy hagyományos kijelző alá szerelt ujjlenyomat-olvasó, ehelyett a Xiaomi egy új generációs, ultravékony érzékelőt használt, ami mindössze 0,3 mm vastag.

Végül, de nem utolsósorban, íme a kiszerelt alaplap, ami egészen aprónak tűnik, itt foglal helyet a Qualcomm Snapdragon 730G lapkakészlet, valamint az LPDDR4X RAM, az UFS 2.1 háttértár, illetve számos egyéb chip, köztük az is, ami a 30W-os gyorstöltést vezérli.

A Xiaomi tette közzé az alábbi videót is, amin a szétszerelés folyamata az elejétől a végéig megtekinthető.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid