Elmaradhat a Huawei hajlítható mobiljának startja

0

Manapság már az is tisztában van a Huaweit sújtó kereskedelmi szankciókkal, aki nem is annyira figyeli aktívan a tech világot vagy a poltikát. Az USA kormányával vívott küzdelem több szinten is kifejtette nem éppen áldásos hatását a kínai gyártóra, aminek most újabban azzal lehet gondolja, hogy miként helyezheti forgalomba a Mate X2 készüléket, ami a vállalat saját flexibilis mobilja, egyfajta válasz a nemrégiben bemutatott Galaxy Z Fold 2-re. 

Ross Young információi szerint a Huawei Mate X folytatásának szánt készülék az eredeti tervek szerint valamikor az idei év vége előtt került volna a boltok polcaira, de a hardveres ellátást érintő nehézségek miatt kénytelenek elhalasztani a telefon startját. Az újdonság leghamarabb 2021-ben kerülhet a vásárlók birtokába. 

Mivel a Mate X és a Mate XS kínai gyártású BOE panelt kapott, valószínűleg nem kijelzőhiány okozza ezt a csúszást, ugyanakkor az már cseppet sem lehetetlen, hogy az új Kirin 1000 lapkakészletből nem tudnak eleget beszerezni, hiszen processzortermelés terén is meg lett lőve az ázsiai vállalat. Persze ez csak ötletelés, az viszont nem is kérdéses, hogy ha valami manapság gondot okoz a Huaweinek, az biztosan kapcsolatos az USA által kirótt szankciókkal. Sajnáljuk nagyon a dolgot, mert így idén már nem fogjuk látni a flexibilis mobil újragondolt verzióját, ami állítólag befelé hajló képernyőt kapott volna (hasonlóan a Galaxy Fold telefonokhoz), ami még érdekesebbé tette volna készülék koncepcióját. 

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid