Előbb a Snapdragon lapkával szerelt Redmi K50 modellek debütálnak

0

Ha minden jól megy, valamikor februárban debütálnak a Redmi K50 sorozat tagjai, amelyek belsejében csúcskategóriás Snapdragon és Dimensity chipsetek egyaránt szolgálatot fognak teljesíteni. A különböző variánsok azonban nem egyszerre érkeznek, mint ahogyan kiderült Lu Weibingnek, a Redmi brand vezetőjének köszönhetően, aki elárulta, hogy előbb a Snapdragon 8 Gen 1 chippel szerelt modellek érkeznek, és csak utána jönnek azok, amelyekben Dimensity 9000 duruzsol.

A szivárogtatók már elég sok mindent felfedtek a készülékekkel kapcsolatban, de azt még nem tudni pontosan, hogy mely modell melyik lapkát kapja, választék pedig akad bőven, mert összesen négy készülék érkezésére számítunk. Ha minden jól megy, akkor a Redmi K50, a K50 Pro, a K50 Pro+ és a K50 Gaming modellek alkotják majd az új szériát.

Az eddigi információk alapján a két Pro modell lesz az, amelyek belsejébe Qualcomm lapkát szerelnek, a Redmi K50 Pro+ esetében Snapdragon 8 Gen 1 végzi a számításokat, míg a sima Pro burkolata alatt Snapdragon 870 húzza majd az igát. Amennyiben ez tényleg így lesz, a sima Pro kiadás némi visszalépést jelent, mivel a K40 Pro és a K40 Pro+ is Snapdragon 888 chippel volt felszerelve.

A másik két okostelefon burkolata alatt viszont MediaTek lapkakészlet zakatolhat. A Redmi K50 Gaming várhatóan a Dimensity 9000 chipsettel lesz felszerelve, a lapka eddig elég masszív pontokat gurított a különböző benchmark tesztekben. A Redmi készüléke lehet az első, amelyben a tajvani gyártó csúcskategóriás lapkája szolgál, habár a chipet más vállalatok is alkalmazni fogják a hírek szerint. Számítani lehet Oppo, Honor és Realme mobilokra is Dimensity 9000 chippel a belsejükben.

Az alapmodell, vagyis a Redmi K50 szintén MediaTek processzorral indul a népszerűségért vívott harcba, a mobil lelke a Dimensity 7000 lehet. Előzetes értesülések szerint ez egy 5 nanométeres gyártási eljárással készülő, Cortex-X2 magot nélkülöző konstrukció lesz, Mali-G510 MC6 grafikus gyorsítóval felvértezve.

A készülékek belsejében lévő processzorokat félretéve, a Redmi K50 széria tagjai kapcsán MIUI 13 felhasználói felülettel, az alapmodell esetében 50, míg a Pro modellnél 120 wattos gyorstöltéssel, illetve 108 megapixeles kamerával lehet számolni. A Gaming variáns fizikai ravaszgombokkal is fel lesz szerelve, és egyes piacokon mint a soron következő Poco F GT modell jelenhet meg. A játékra kiélezett készülék kapcsán a Xiaomi még azt is megígérte, hogy az eddigi legjobb haptikus motor kerül a burkolata alá.

Ezek alapján érdemes lesz kivárni a Redmi K50 készülékek bemutatóját, habár azt egyelőre nem tudni, hogy erre mikor kerül sor, és arról sem tudni semmi biztosat, hogy milyen áron kerülnek majd forgalomba az újdonságok.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid