Hivatalos az EMUI 10, ezek a mobilok kapják meg elsőként!

0

A Huawei a 2019-es fejlesztői konferenciáján (HDC 2019) az új Harmony OS mellett bejelentette friss felhasználói felületét, az EMUI 10-et is, ami már az Android Q-ra (Android 10-re) épül. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat ezzel kapcsolatban!

Az új EMUI 10 a gyártó szerint nem csak egy kisebb frissítés, hanem egy igazi mérföldkő, és nem csak azért, mert már a hamarosan érkező friss Android 10-re épül. Számos újítás lesz dizájn terén és a motorháztető alatt egyaránt, ezekből néhányat le is fogunk írni, de előbb nézzük a megjelenés részleteit.

EMUI 10 frissítések

Elsőként természetesen béta verzióban jelenik meg az EMUI 10, mégpedig a Huawei P30 és P30 Pro készülékekre, de a Mate 20 szérián is tesztelhető lesz az új felület (Mate 20, Mate 20 Pro és Mate 20 Pro Porsche Design). A béta tesztelési lehetőség szeptember 8-án indul.

Az EMUI 10 végleges kiadása pedig természetesen a Huawei Mate 30 modelleken debütál, minden bizonnyal valamikor októberben, és a többi készülék frissítése ezután indulhat majd meg. Az elsők itt is az újabb csúcsmodellek lesznek, a P30 mobilok és a Mate 20 mobilok, majd utánuk jöhet sorban a többi készülék.

A Huawei szerint az EMUI 9-et már 120 millióan használják világszerte, ami EMUI 10 pedig nem kevesebb, mint 150 millió felhasználó számára lesz elérhető frissítés révén.

EMUI 10 újítások

A leglátványosabb megújulás nyilván dizájn terén történik, szinte minden apró részletet újratervezett a Huawei. Az új “Magazine Design” lényege a minimalizmus és a könnyű olvashatóság, ennek érdekében minden egy kicsit szellősebb lesz, kevésbé érződik majd zsúfoltnak a képernyő.

Megújulnak az ikonok, még jobban lekerekítik őket, változnak az animációk, és frissül a színpaletta is. Modern, természetes, meleg színátmenetek jellemzik az új EMUI 10-et, ami a Huawei szerint nyugtató hatású.

Szintén a kinézethet kapcsolódik még a tovább fejlesztett Dark Mode, vagyis sötét téma. Itt is megújult a színpaletta, A Huawei igyekezett nem csak a feketére és a fehérre korlátozódni, hogy kicsit változatosabb, szebb legyen a felület akkor is, amikor átváltunk erre a módra.

A Huawei együtt dolgozik a fejlesztőkkel azon, hogy minél több külső alkalmazásban is működjön a Dark Mode, vagyis ha ezt aktiválod a beállításoknál, akkor a különböző letöltött appok esetében is váltson sötétre a háttér.

A rendszer egyébkén pörgősebb lett, kisebb késleltetéssel működik, így az appok megnyitása, illetve a közöttük történő váltás is gyorsabb. Sokat javít a sebességen az Huawei saját EROFS fájlrendszere, illetve ott van még a GPU Turbo 3.0, ami szintén javítja a teljesítményt.

Az új funkciók között említést érdemel a HiCar, amellyel a telefon és az autók fedélzeti számítógépe között létesíthető kapcsolat, így akár mobilról is lehet majd például a klímát vezérelni sok minden más mellett. A Multi-screen Collaboration pedig a számítógépekkel való kapcsolatot teszi gördülékennyé, lehetőségünk lesz gyorsan fájlokat másolni vagy a képernyőt tükrözni.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid