Ennek a két mobilnak van a legjobb kijelzője a középkategóriában

0

Ha a legjobb kijelzőt, a legjobb hardvert vagy a legjobb kamerát akarjuk egy telefonban, akkor általában a méregdrága csúcsmodellek között kell keresgélni, de aki kisebb büdzséből gazdálkodik, annak sem kell feltétlenül egy középszerű megoldással beérnie.

Ha valaki például elérhető áron akar ütős kamerát, ami a zászlóshajókkal vetekszik, akkor remek választás lehet a Pixel 7a, ha pedig az erős hardverre megyünk, akkor is vannak olcsóbb megoldások olyan márkáktól, mint a Poco, a Realme, a OnePlus vagy a Nubia. De mi a helyzet a kijelzőkkel? A DxOMark friss tesztjei alapján ebben a Samsung a király a középkategóriában is.

Nemrég mutatták be a Galaxy A35 és a Galaxy A55 mobilokat, amelyek nem mellesleg már Magyarországon is kaphatók, előbbi 150 ezer Ft-tól, utóbbi pedig 195 ezer Ft-tól indul. A DxOMark szerint mindkét telefon a legjobb kijelzővel bír jelenleg az árkategóriáján belül. Az A35 a 400 dollár alatti telefonok között lett az első a 134 pontos eredményével, az A55 pedig a 600 dollár alatti kategóriát vezeti jelenleg a 141 pontjával.

A tesztek során a Galaxy A55 csúcsfényereje elérte az 1638 nitet, ami lényegesen magasabb, mint a Galaxy A54-é (1344 nit), és eléri a Galaxy S23 szintjét is (1600 nit). A telefon a színhelyesség terén is nagyon jól teljesített, még közvetlen napfényben is, és HDR-videók lejátszása közben is gyönyörű volt a képe.

A Galaxy A35 1620 nit csúcsfényerőt ért el, és a Galaxy A55-höz hasonlóan az olcsóbb modell is nagyszerű színekkel és láthatósággal rendelkezik közvetlen napfényben. Voltak azonban panaszok a képernyő nem kívánt érintéseire.

Egyébként a két telefon kameráit is tesztelte a DxOMark, és a Galaxy A35 ebben is remekelt, a 400 dollár alatti modellek között a második helyezést érte el (a OnePlus Nord 2T 5G lett az első). A Galaxy A55 esetében azonban már erősebb volt a verseny, a mobil a 15. helyen végzett. A készülék elég jónak bizonyult a fotózásban és a videózásban is, amennyiben ideálisak voltak a körülmények. A képminőség azonban már nem volt túl jó ellenfényben vagy gyenge fényviszonyok között. A mozgó jelenetekben is küszködött egy kicsit.

Forrás: DxOMark, via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid