Itt a Qualcomm válasza a Huawei GPU Turbójára

0

Több gyártót is megihletett a Huawei játékokat gyorsító megoldása, hiszen nem sokkal később az Oppo is megvalósította ezt, és már a Qualcomm is bejelentette a saját GPU tuningoló fícsörjét.

A Qualcomm rengeteg érdekes dolgot jelentett be a Snapdragon Summit 2018 alkalmából. Bemutatták az eddigi legerősebb chipjüket a Snapdragon 855 személyében, amely a jövőre érkező csúcsmobilokban teljesít majd szolgálatot, és ezzel kapcsolatosan egy sor újítást is prezentálnak a nagyközönség számára.

Ezek egyike a Qualcomm Snapdragon Elite Gaming funkció, amely azt a célt szolgálja, hogy felturbózza a GPU sebességet, és jobb teljesítményt kapjunk a játékoknál. Sajnos azonban úgy tűnik, hogy ez visszamenőleg nem érinti a felhasználókat, mivel a Snapdragon 855 lesz az első olyan chip, amely már támogatja ezt a dolgot.

Az új chipbe egyébként már az Adreno 640 GPU kerül, ami állítólag 30%-kal jobb teljesítményt nyújt az elődnél, és erre dobhat még rá valamennyit az új fukció. Ezzel kapcsolatos infókat egyelőre még nem árultak el, így kérdéses a gyorsulás mértéke, de a megjelenés után biztosan választ kapunk majd erre is.

A játékosok számára mindenképp hatalmas előrelépésnek mondható a Snapdragon 855, hiszen végre HDR-ben is játszhatunk majd, ami tovább fokozza a látványt, ráadásul a Vulkan 1.1-es API is elérhetővé válik rajta. Ezen kívül a 4K TV kimenet is támogatott lesz, így akár a mai modern televíziókon is élvezhetjük majd a mobilos játékok nyújtotta izgalmakat.

Forrás: HVG

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid