Az eddigi legolcsóbb 5G mobillal készül a Xiaomi

0

Ha ár/érték arány bajnok mobilokról van szó, a Redmi neve megkerülhetetlen, és nem meglepő módon az egyik legolcsóbb 5G modemmel szerelt telefon is hozzájuk fűződik. A Qualcomm Snapdragon 765G lapkával szerelt Redmi K30 5G a 285 dolláros árcédulájával egy nagyon kedvező ajánlat, ám bizonyos források szerint hamarosan egy még jobb áron futó variáns is piacra kerülhet.

Ha nem tévednek ezek a források, akkor Redmi K30i néven jön az újdonság, ami még a hónap végéig debütálni fog. A mobil ugyanúgy 5G modemmel és Snapdragon 765G processzorral igyekszik majd diadalt aratni az árérzékeny vásárlók sorai között, akik szeretnének olyan mobilt venni, ami már fel van készítve az új generációs telekommunikációs hálózatokra. Egyetlen dologban lesz gyengébb, mint a K30 5G, ez pedig a kamera, ugyanis a hátoldalon nem egy 64, hanem 48 megapixeles felbontással dolgozó elsődleges szenzor foglal majd helyet. Viszont a vételár nem lesz több 255 dollárnál (~85.000 Ft), amivel a Redmi K30i lehet a legolcsóbb 5G modemmel ellátott okostelefon a piacon, hacsak addig be nem fut egy még kedvezőbb ajánlat egy más gyártótól.

Redmi K30 5G

Az ITHome infói szerint a Redmi K30i minden egyéb téren teljesen azonos lesz a K30 5G modellel, tehát megkapjuk a már említett Snapdragon chipsetet, valamint a hátoldalon szolgálatot teljesítő 8 megapixeles ultraszéles, valamint a 2 megapixeles mélységérzékelő kamerát, ráadásul az 5 megapixeles dedikált makró egységről sem kell majd lemondani, amivel egészen közeli képeket lehet majd készíteni. A rendszermemória kapacitása megmarad 6 GB, a belső tárhely pedig továbbra is bővíthető és 64 GB-os.

Bizonyos napvilágra került dokumentumok szerint a Redmi Note 9 júniusban debütál majd, és szintén 5G-képes készülék lesz (vagy legalábbis lesz ilyen verziója), így amikor debütál, le is taszíthatja trónjáról a Redmi K30i-t, mert csupán 225 dollár lesz állítólag a vételára. Mivel ezeket az értesüléseket egyelőre nem erősítette meg senki hivatalos forrásból, nem érdemes rájuk mérget venni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid