Ez lehet a világ első 5G-s táblagépe

0

Ahogy egyre elterjedtebbé válik a világon az 5G infrastruktúra, úgy kerül egyre több olyan okostelefon a piacra, melyek képesek kihasználni az új hálózati szabvány lehetőségeit, annak sebességét, és egyéb előnyeit. És mi van eközben a tabetekkel? A kérdés jogos, de ha minden igaz, már készül a világ első 5G modemmel szerelt táblagépe is, amelyen kevésbé meglepő módon a Samsung boszorkánykonyhájában dolgoznak a hozzáértő koponyák.

Igazából nem egy teljesen új termék lesz ez a bizonyos készülék, hanem a Samsung Galaxy Tab S6 egy olyan verziója, amiben a modem már képes lesz boldogulni az 5G hálózatokkal. A létezéséről onnan tudunk, hogy egy SM-T886N modellszámot viselő eszköz nemrégiben feltűnt különböző Bluetooth és WiFi tanúsítványokat osztó hivatalok adatbázisában. A szerkezet nevében az “N” általában olyan Samsung masinát rejt, melyet kifejezetten a saját piacára szán a dél-koreai gyártó. Igazából ha jobban belegondolunk, az egésznek van értelme, hiszen a Samsung hazájában már elég jól kiépült az 5G hálózat, ráadásul a Samsung Galaxy S10 5G kiadása nagyon jól fogy náluk, a Note 10 széria tagjai pedig már kizárólag 5G kiszerelésben vehetőek meg.

A Samsung Galaxy Tab S6 korábban már volt világelső, hiszen a tablet eredeti változata volt az első táblagép HDR10+ támogatással rendelkező megjelenítővel, és ultraszéles látószögű kamerát is ez kapott elsőként.

Galaxy Tab S6

A készüléket (WiFi-s és 4G változatban) már lehet kapni Európában és az Egyesült Államokban, ezeken a kontinenseken is elég jól halad az 5G térnyerése, bár nem minden ellenkezés nélkül, ami azt illeti. Mindenesetre, ha valóban forgalomba kerül az 5G-s modell, akár Dél-Koreán kívül is lehet létjogosultsága.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid