Ezek voltak a leggyorsabb csúcskategóriás és középkategóriás mobilok júniusban

0

Rendszeres olvasóink számára már valószínűleg nem kell bemutatni az AnTuTu nevű szintetikus tesztalkalmazást, amely hónapról hónapra rangsorolja a leggyorsabb okostelefonokat a zászlóshajó és a középkategóriás mezőnyben egyaránt. A benchmark applikáció kiadta legfrissebb összesítőjét június hónapra vonatkozóan. A csúcskategóriában élesedni látszik a küzdelem a Snapdragon 8 Gen 3 és a Dimensity 9300 lapkakészletek által hajtott készülékek között.

Az AnTuTu tehát nem egy, hanem kapásból két listát is készít: az egyikre a csúcskategóriás modellek kerülnek, a másikra pedig a középkategória felsőbb szegmensébe tartozó készülékek. Azt is érdemes észben tartani, hogy csupán olyan mobilok kvalifikálhatnak, amelyeket Kínában értékesítenek, illetve a táblázatban lévő pontszám az összes tesztelt modell eredményeinek átlaga. Ugyebár csak olyan készülék kerülhet fel az összesítőre, amelynek legalább 1000 példányán futtatták a benchmark applikációt az elmúlt hónap során.

A fenti szempontokat figyelembe véve júniusban az Asus ROG Phone 8 Pro vezette a csúcskategóriás modellek listáját 2 135 740 ponttal. A második helyezett az Oppo Find X7 lett, a bronzérmet pedig az iQOO Neo 9S Pro szerezte meg. A negyedik helyre a Red Magic 9 Pro+ kerülhetett, ezután pedig vagy Vivo, vagy iQOO készülékek vannak a listán. Helyezést szerzett az X100 Ultra, az X100 Pro, az iQOO 12 és az X100 is. A kilencedikként még befurakodhatott a OnePlus 12, a sereghajtó pedig az Oppo Find X7 Ultra lett. A tíz leggyorsabb készülékből tehát hatot Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet hajt, a maradék négyben pedig vagy Dimensity 9300 vagy 9300+ teljesít szolgálatot.

A felső-középkategóriás összesítőben a OnePlus Ace 3V vezeti a listát, amelynek belsejében Snapdragon 7+ Gen 3 lapkakészlet duruzsol. A második helyezett a Realme GT Neo 5 SE, amelyben szintén ez a chipset dolgozik. A harmadik helyezett egy Dimensity 8300-Ultra által működtetett okostelefon, név szerint a Redmi K70E. A negyedik helyet a Realme GT Neo 5 SE szerezte meg Snapdragon 7+ Gen 2 chipsettel, és ugyanez a lapka működteti az ötödik helyre besorolt Redmi Note 12 Turbót is.

A hatodiktól a kilencedikig az összes okostelefont Dimensity 8200 lapkakészlet hajtja: ezek az Oppo Reno 12, az iQOO Z8, az iQOO Neo 7 SE, valamint a Redmi Note 12T Pro modellek. A Reno 12 és a Z8 esetében a kínai kiadásokról van szó. A tizedik helyre a 2022-es OnePlus Ace került, amelyben Dimensity 8100-Max zakatol.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid