Ezért árasztják el egyszavas bejegyzések a Facebookot

0

Rettentően gyorsan terjednek a neten a divatok, hóbortok, és most is egy ilyennek lehetünk tanúi. Különböző oldalak látszólag teljesen értelmezhetetlen, egyszavas bejegyzéseket posztolnak. Nézzük, honnan jött az új őrület!

Magyarországra is betört az új hóbort, sorban posztolják az egyszavas bejegyzéseket a különféle oldalak, de az egész az USA-ból indult. Néhány napja az amerikai vonattársaság, az Amtrak csak annyit írt ki Twitterre, hogy “trains”, vagyis “vonatok”.

Az értelmetlen poszt óriási figyelmet kapott, sokan találgatták, hogy mi történhetett, majd nem sokkal később tisztázta a helyzetet a vállalat: egyszerű bakiról van szó, nem volt szándékos a poszt.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, felkapták a neten ezt a teljesen jelentéktelen sztorit, és sorba kezdtek az emberek egyszavas posztokat közzétenni. Hírességek és vállalatok is kihasználták, hogy egy kis figyelmet szerezhessenek, Joe Biden amerikai elnök például kiírta, hogy “demokrácia”, a The Washington Post hogy “hírek”, a NASA hogy “univerzum” és így tovább. A posztok általában egy szóval próbálják kifejezni, hogy mivel foglalkozik az adott oldal, személy vagy vállalkozás, és végig kisbetűvel vannak írva, akárcsak az eredeti.

A figyelemre vágyó cégek és tartalomgyártók miatt gyorsan terjed Magyarországon is a divat, próbálja mindenki kihasználni a lehetőséget, ezért árasztják el ilyen posztok a Facebookot.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid