Hivatalos: érkezik a Huawei új felülete, az EMUI 13

0

Korábban már temettük az EMUI felületet, mivel sokáig azt hittük, hogy teljesen átveszi a helyét a Huawei új rendszere, a Harmony OS, utóbbi azonban egyelőre leginkább csak Kínában érhető el (legalábbis okostelefonokon). Nálunk tehát maradtak az EMUI frissítések, és most végre az is kiderült, hogy nemsokára jön a 13-as verzió.

Korábban semmilyen hivatalos megerősítés nem volt az EMUI 13-mal kapcsolatban, nemrég azonban bemutatták a Huawei Mate 50 mobilokat, amelyek ezzel az új felülettel kerülnek majd a nemzetközi piacokra.

Kínában ugyebár Harmony OS fut a készülékeken, de már felkerültek a vállalat nemzetközi weboldalára is, ahol a szoftveres résznél az EMUI 13 szerepel.

Egyelőre keveset tudni az új felületről, az sem egyértelmű még, hogy melyik Android verzióra fog épülni, de minden bizonnyal nagyon hasonlít majd a Harmony OS 3.0-ra, és nagyjából ugyanazokkal az újításokkal érkezhet. Számíthatunk például újfajta widgetekre, egymásra pakolható alkalmazáskártyákra, adatvédelmi fejlesztésekre, új energiatakarékossági opciókra és természetesen sok minden másra.

A Huawei Mate 50 széria nemzetközi bejelentése szeptember végén várható, ekkor derülnek majd ki az európai forgalmazás részletei, és remélhetőleg az EMUI 13-ról is többet fogunk utána tudni.

Az új csúcsmodellek tehát már a friss felülettel érkeznek, de természetesen a korábbi Huawei készülékek tulajdonosai sem maradnak ki a jóból, számos telefonra megérkezhet a későbbiekben az EMUI 13.

Forrás: HuaweiCentral

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid