Ezért léptetett ki rengeteg felhasználót tegnap a Facebook

0

Kritikus hibát fedeztek fel a Facebook egyik funkciójában, és bár rögtön cselekedtek, mégis 50 millió felhasználói fiók lehet érintett a dologban.

A hivatalos oldalán tette közzé a hírt a Facebook, miszerint egy hibát kihasználva több, mint 50 millió fiók adataihoz férhettek hozzá illetéktelen felhasználók. A probléma a “View As”, azaz a “Megtekintés mint” funkció hozománya, mivel ennek egyik programkódja tartalmazott egy komoly sebezhetőséget. Ez egyébként arra szolgált, hogy megnézzük, mit látnak a profilunkból a többiek.

A problémát kedden fedezték fel, pedig már 2017 júliusa óta elérhető a fícsör, így bőven volt idejük a hackereknek, hogy kihasználják a biztonsági rést. A funkciót azonnal kikapcsolták, és megtették a szükséges óvintézkedéseket, illetve jelentették a hatóságoknak is a dolgot.

A hibának köszönhetően úgynevezett tokenekhez fértek hozzá a hackerek, amelyek a felhasználók beléptetésében, illetve bejelentkezve maradásában játszanak fontos szerepet. Nagyjából 50 millió fiók lehet érintett, ám ezen felül további 40 millió felhasználónál is fennáll a probléma lehetősége. Így összesen 90 millió usert léptettek ki a pénteki napon, és újragenerálták a tokenjeiket.

I want to update you on an important security issue we've identified. We patched the issue last night and are taking…

Közzétette: Mark Zuckerberg – 2018. szeptember 28., péntek

Fontos megjegyezni, hogy a hírek szerint a jelszavakhoz nem férhettek hozzá, így emiatt nem kell aggódnunk, és felesleges ezt megváltoztatni.

Egyelőre még nem ismert, hogy ki állhat a támadások mögött, és az sem derült ki, hogy esetleg milyen információk kerülhettek ki. A cég nagyon komolyan veszi a dolgot, és vizsgálatokat kezdeményezett. Amennyiben a jövőben valakinél felmerül az ügyben való érintettség lehetősége, azt kijelentkeztetik, és újragenerálják az ő tokenjét is.

Forrás: GSMarena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid