A Facebook is csökkenti a videók minőségét a járvány miatt

0

A Netflix és a YouTube után a Facebook is bejelentette, hogy gyengébb minőségben fognak bejönni a videók a koronavírus miatt.

Sajnos rengetegen kényszerültek most arra, hogy otthonról tanuljanak vagy dolgozzanak, és számukra elég nagy problémát jelenthet, ha nem megfelelő az internetkapcsolat a hálózatok túlterheltsége miatt. Márpedig mostanában igencsak pörögnek az adatforgalom-számlálók, mivel a lakosság jó része otthon tartózkodik (egyébként nagyon helyesen).

Elsőként a Netflix és a YouTube reagált a helyzetre, illetve az EU kérésére, és el is kezdték csökkenteni a videók minőségét, hogy kevésbé terhelje le a rengeteg otthon ülő felhasználó a hálózatokat. Most pedig a Facebook is csatlakozott, nemrég hivatalosan is bejelentették, hogy alacsonyabb bitrátával fog menni a lejátszás két nagy platformon is, a Facebookon és az Instagramon.

“A lehetséges hálózati torlódások enyhítése érdekében ideiglenesen csökkenteni fogjuk a Facebook és az Instagram videóinak bitrátáját Európában. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy partnereinkkel együttműködve kezeljük a sávszélesség korlátozásait ebben a nagy igénybevételi időszakban, miközben biztosítjuk az emberek lehetőségét arra, hogy továbbra is kapcsolatban maradjanak a Facebook alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal a COVID-19 világjárvány idején.” – nyilatkozta a Facebook szóvivője.

Egyelőre nem tudni, meddig tart a minőségrontás, a vállalat ezt nem közölte, de a többi szolgáltató első körben 30 napot adott meg. Ezt persze nagy valószínűséggel meg fogják hosszabbítani szükség esetén, így a Facebook esetében is inkább hosszabb korlátozásra érdemes számítani.

Forrás: Engadget

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid