Hurrá! Visszavonja a Facebook a sokat kritizált újítását

0

A Facebook tavaly rendesen megkavarta a hírfolyamot, ami sokaknak nem tetszett. Több megoldást is teszteltek, amelyeknek a lányege, hogy ne csak egy hírfolyam legyen, most azonban mindet visszavonták!

Tavaly márciusban indult az egyik kevésbé radikális kísérlet, a Felfedező hírfolyam, amit egy rakéta ikonnal jelölnek. Ennek annyi a lényege, hogy egy külön helyen böngészhetünk az általunk nem követett oldalak posztjai között. A másik újítás már durvább (volt), ezért ezt nem is merték mindenhol bevezetni, csak 6 országban tesztelték pár hónapon keresztül. Ennek az volt a következménye, hogy a normál hírfolyamban csak az ismerősök bejegyzései jelentek meg, és egy külön helyre száműzték az oldalak posztjait. Az érintett országokban szinte pánikhangulat alakult ki ennek hatására, hiszen az oldalak elérése radikálisan lecsökkent, és a felhasználóknak is kényelmetlen volt ez a dupla hírfolyam.

A Facebook most belátta, hogy rossz úton járnak, és hivatalosan is bejelentették, hogy mindkét újítást visszavonják. A Felfedező hírfolyam most még sokaknál elérhető ugyan, de már nem sokáig. Az indok egyszerű: sok volt a negatív visszajelzés, egyáltalán nem jött be az embereknek a kettős hírfolyam.

Ahhoz viszont továbbra is tartják magukat, hogy az ismerősök posztjait helyezik előtérbe, az oldalak bejegyzései pedig kevesebbszer jelennek meg. Ezt sajnos mi is érezzük, és többen jeleztétek is, hogy nem látjátok a posztjainkat Facebookon. Szerencsére van megoldás!

  • Ha nem szeretnél lemaradni a Napidroid friss híreiről, akkor menj a Facebook oldalunkra, klikkelj a “Követed” gombra, majd állítsd be a “Megjelenítés elsőként” opciót. Ha ez megvan, akkor a jövőben kevésbé rejti majd el a posztjainkat előled a Facebook. (Köszi, ha megteszed!)

Forrás: Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid