A Facebook Lite hamarabb kapott sötét módot, mint a normál app

0

Az utóbbi egy évben számos alkalmazásban jelent meg a sötét mód, és már az Android 10 is natívan támogatja, ám a Facebookba eddig valahogy nem sikerült bevezetni, pedig rengetegen várják. Helyette most a Lite verzió kapta meg a funkciót.

A Facebook több alkalmazásában van már sötét mód, ott van például a Messenger, az Instagram vagy a WhatsApp, a normál Facebook app viszont még mindig fehérben pompázik, ami nem túl kellemes a szemnek az esti órákban. A Facebook Lite-ban azonban, ami általában később kapja meg az újításokat, és jóval kevesebb funkcióval bír, most megjelent a sötét mód.

Ha esetleg nem ismernéd, a Facebook Lite egy leegyszerűsített változata a normál alkalmazásnak, kicsit kevesebb dolgot tud, viszont a lényegesebb dolgok ebben is benne vannak. A nagy előnye, hogy gyenge telefonokon is elfut, alig eszik memóriát és tárhelyet, illetve elég neki egy lassabb internetkapcsolat is. Az alkalmazást a fejlődő országokba szánták elsősorban, de már bárki használhatja, csak le kell tölteni a Play Áruházból. A sötét mód pedig egy újabb indok a kipróbálás mellett.

Egyelőre nem tudni, hogy mindenkinél elérhető-e az új megjelenés a Facebook Lite-ban, vagy itt is szakaszosan történik a frissítés, de érdemes lehet tenni vele egy próbát.

Via XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid