Felbukkant a Sony Xperia 5 IV

0

Ha valakinek esetleg kétségei lettek volna a Sony Xperia 5 IV létezésével kapcsolatban, akkor most megnyugodhat, mert a japánok okostelefonja feltűnt az FCC adatbázisában. Az észak-amerikai telekommunikációs hatóság tanúsítványi eljárásnak vetette alá a készüléket, amely minden kritériumnak megfelelt, így hamarosan forgalomba is kerülhet. Az eljárás során készült dokumentumokból kiderül néhány érdekesség a mobil jellemzőit illetően, és ez egy remek alkalom arra, hogy újra elővegyük a korábban pletykált jellemzőket.

Az FCC irodája tanúsítvánnyal látott el egy Sony márkájú okostelefont, amely valószínűleg az Xperia 5 IV lesz. A mobilról már egy ideje lehetett hallani szóbeszédeket, de végre megérkeztek az első konkrétumok.

Példának okáért ismertek a készülék dimenziói: a mobil 155,74 mm magas és 67,1 mm széles lesz. Azok, akik a kompakt okostelefonokra gerjednek, valószínűleg most nagyon boldogok, mert a telefon egy picivel kisebb, mint a tavalyi Xperia 5 III, ami 157 mm magas és 68 mm széles volt. Az FCC adatbázisa szerint a telefon kijelzője 6,04 hüvelykes lesz, ami szintén egy picit kisebb, mint az előd megjelenítőjének 6,1 colos mérete.

Most már azt is tudjuk, hogy a készülék USB-C csatlakozóval lesz felszerelve – nem valami nagy meglepetés -, amely egyszerre fogadja majd a töltést, az adatátvitelt, illetve jó hír, hogy a mobil fel lett szerelve fülhallgató kimenettel is.

A tanúsítványi dokumentumok azt is megerősítik, hogy a Sony Xperia 5 IV támogatni fogja az NFC technológiát, és elsőként a saját sorozatán belül a vezeték nélküli töltést is.

A készülék megfelel majd a Wi-Fi 6 szabványnak, illetve kompatibilis lesz az elsősorban Japánban használt RFID intelligens kártyákkal. Az FCC adatbázisából mindössze ennyi derült ki, de a közeljövőben valószínűleg még fogunk hallani a mobilról. Ha egy adott készülék elkezdi megkapni a forgalomba kerüléshez szükséges engedélyeket, akkor a bemutató sem lehet messze már.

Ami a többi jellemzőt illeti, a pletykák szerint a Sony Xperia 5 IV meghajtásáért Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet fog felelni. Kamerák tekintetében nem számítunk nagy fejlesztésekre, állítólag ugyanazok a modulok kerülnek a mobilra, mint amiket az Xperia 5 III esetében alkalmaztak. Ez azt jelenti, hogy kapunk majd egy 12 megapixeles elsődleges érzékelőt IMX557 szenzorral, egy szintén 12 megapixeles telefotó egységet, IMX663 érzékelővel, illetve egy újfent 12 megapixeles, ultraszéles látószögű képrögzítőt IMX363 szenzorral.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid