A Huawei már készíti az Apple Vision Pro alternatíváját, ami könnyebb és olcsóbb lesz

0

A kínai közösségi médiában tevékenykedő szivárogtatók egyike azt állítja, hogy a Huawei is készül egy az Apple Vision Pro kevert valóság headsetéhez hasonló készülékkel. Az eszköz a Huawei Vision névre fog hallgatni, és állítólag fele olyan nehéz lesz, mint az almás gyártó terméke. Arról nem is beszélve, hogy nagyjából feleannyiba fog kerülni.

A híreket megszellőztető figura sem akárki, Li Nan ugyanis a Meizu marketingigazgatója volt korábban. Így aztán komolyan vehetjük az általa szivárogtatott információkat. A Huawei Vision headset állítólag 600 helyet 350 grammot fog nyomni, az előbbi ugyebár az Apple Vision Pro súlya. A könnyebb kialakítás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy hosszabb ideig és nagyobb komforttal viseljék a készüléket, sokan ugyanis éppen ezért vitték vissza a Vision Pro headseteket, mert az nehéz és kényelmetlen viselet volt hosszabb távon.

Akárcsak az Apple Vision Pro, a Huawei terméke is 4K felbontású, Sony micro OLED panelekkel lesz felszerelve. Lesz azonban a két készülék között egy igencsak fontos különbség, ugyanis a Huawei nem fog kamu szemeket kivetíteni, mint az Apple készüléke, amely az EyeSight nevű funkció révén a felhasználó szemeinek látványát imitálja a külső megfigyelők számára.

Egy ilyen készülék meghajtásához komoly hardver szükséges. Ennek szerepét valószínűleg egy házon belül fejlesztett HiSilicon chip fogja betölteni, de hogy a kínai gyártó miként lesz képes a célnak megfelelő nagy teljesítményű lapkákat előállítani vagy beszerezni, egyelőre nem tudni. Kína legnagyobb félvezető-gyártója, az SMIC egyelőre képtelen extrém ultraibolya litográfiás (EUV) gyártási berendezéseket beszerezni, illetve alkalmazni az amerikai szankciók miatt. És efféle nagy teljesítményű chipek előállításához ilyen eszközök szükségesek. Mindezek ellenére az SMIC állítólag képes lesz 5 nm-es chipeket előállítani a Huawei részére, még valamikor ebben az évben, a jelenlegi eszközparkjával.

Ami még a Huawei Vision kapcsán mindenképp említést érdemel, hogy feleannyiba fog kerülni, mint az Apple Vision Pro, vagyis nagyjából 1750 dollárnak megfelelő összegért fogják értékesíteni a kínai gyártó első kevert valóság headsetét. Ez még mindig egy szép kis summa, de tagadhatatlanul megfizethetőbb, mint az almás masina 3499 dolláros indulóára.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid