Feltűnt a Play Store-ban a Google bivalyerős tablete!

2

Nemrég feltűnt az első Project Tango táblagép a Google Play Store-ban. A készülék brutális jellemzőkkel bír, de azért fontos tudni, hogy elsősorban egy fejlesztőknek szánt eszközről van szó.

Amikor a Google eladta a Motorola mobil divízióját, bizonyos részlegekről nem volt hajlandó lemondani a Lenovo részére, ilyen volt az ATAP csapat (Advanced Technologies and Projects), vagy a Project Ara-ért felelős szekció. Ez utóbbi fejleszti a Project Tango-t is, ami olyan készülékeket foglal magában, amelyek képesek 3D-ben lemodellezni a környezetüket. Ez egy igen komoly feladat, ezért masszív hardverre van szükség hozzá.

Project-Tango-Tablet-03

A Project Tango Tablet-et egy 7 hüvelykes IPS panellel látták el, aminek 1900×1200 képpont (323 ppi) a felbontása, és Gorilla Glass oltalmazza a környezeti hatásoktól. A gépezet lelke egy 64 bites NVIDIA Tegra K1 processzor, amelynek mind a négy magja 2.3 GHz-en ketyeg, és ehhez társul be egy Kepler architektúrás, 192 magos grafikai megjelenítő. A masina operatív memóriája is figyelemreméltó: nem kevesebb, mint 4 GB RAM-mal látták el, és 128 GB belső tárhely várja, hogy megtöltsük tartalommal. Ez ráadásul bővíthető, akár egy 128 GB-os microSD kártyát is kényelmesen kezel. Az előlapi kamera 1 megapixeles, míg a hátoldalon egy 4 megapixeles szenzor feszít, amihez mozgásérzékelő és 3D-s mélységérzékelő is társul. Az előlapon sztereó hangszórópár található, és az egészet egy 4960 mAh-s telep látja el energiával (ez két 2480 mAh-s cellából áll).

Project-Tango-Tablet-04

Azért akad itt hátrány is. Egyrészt nem Lollipoppal, hanem 4.4.2-es KitKat-tel installálják a tabletet, és a kecsesség sem az erőssége a készüléknek. 119.77×196.33×15.36 mm-es dimenziókkal és 370 grammos súlyával nem éppen légies a kütyü, és a várhatóan 1000 dollár feletti ára sem lesz kimondottan vevőbarát.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid