Földbe állt a Gearbest

0

A Gearbest egyike volt azon kínai áruházaknak, amelyek világszerte szállították ki termékeiket, ráadásul sokáig nagyon jó árakkal és alacsony szállítási költségekkel operáltak a vásárlók többségének nagy megelégedésére. Tavaly óta viszont az online áruház a túlélésért küzdött, csökkent a színvonal, nőttek az árak, a panaszok egyre sűrűbbek lettek, a mélyrepülés pedig vélhetően most ért véget, mert az oldal már napok óta nem elérhető.

Az ázsiai online webáruház éveken keresztül volt sikeres és kedvelt, aztán elkezdődtek a bajok, az általuk kínált portékák hirtelen elkezdtek ok nélkül drágulni. Ezt eleinte csak azok észlelték, akik rendszeres vásárlók voltak, de később már a kevésbé tájékozottak sem szívesen rendeltek az oldalról.

Tavaly év elején az egykori kereskedelmi óriás már olyan problémákkal küzdött, mint a pocsék ügyfélszolgálat és visszatérítési eljárás, illetve akadtak pénzügyi gondok is. Arról nem is beszélve, hogy külsős eladók számára is megnyitották a platformot, akiket alig tudtak ellenőrizni, és ez tovább fokozta a bajokat. Az egész abban tetőzött, hogy már a rendeléseket sem tudták esetenként kiszállítani, és az is egyre sűrűbben fordult elő, hogy valami egyáltalán nem volt készleten.

Azok, akik korábban együttműködtek az oldallal, megszakították a kapcsolatot, hiszen nem tudták jó szívvel ajánlani a Gearbestet a fenti és egyéb problémák okán sem. A hullócsillag zuhanása pedig most véget ért, mert az online áruház weboldala immáron teljesen inaktív. Eltűnt a kezdőlap, a termékek, a promóciós oldalak, kvázi minden. Egyes beszámolók szerint az applikáció még működik, de a weboldal nem hajlandó betölteni, bármit is próbálnánk.

A Gearbestet üzemeltető Shenzhen Globalegrow E-Commerce Co. Ltd csődje jelenthette a szignót az online üzlet halálos ítéletén. A cég idén nyáron ment tönkre, állítólag rengeteg dolgozó a mai napig nem kapta meg a fizetését. Az oldal napok óta tartó leállása ezek alapján nem ideiglenes problémának tűnik, nagyon valószínű, hogy a Gearbest végleg lehúzta a rolót.

Szerencsére számos megbízható hely van, amelyek a Gearbest helyébe léptek, jelenleg az egyik első számú “Kínából rendelős” oldal a Banggood, de az ajánlott kategóriában van a Geekbuying és a Geekmaxi is, utóbbi például kizárólag EU raktárról dolgozik. Az Aliexpress szintén népszerű, bár az új vámolási szabályok bevezetése óta itt akadnak kisebb problémák, nem mindig zökkenőmentes a vámügyintézés.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid