Folytatódnak a One UI 4.1 frissítések, egy rakat Samsung telefon kapja meg az új szoftvert

0

A Samsung tavaly vezette be a One UI 4.0 felületet az Android 12-vel, a februárban debütált Galaxy S22 mobilok azonban már egy újabb verziót kaptak One UI 4.1 néven. Szerencsére a gyártó elég komolyan veszi a frissítéseket mostanában, és már egy rakat készülék megkapta az aktuális rendszert.

A One UI 4.1-et elsőként a korábbi generációs csúcsmodellek kapták meg, és már végig is értek rajtuk, egészen a Galaxy S10 és Note 10 mobilokig visszamenőleg lezajlottak a frissítések egyes régiókban. Hasonlóképpen jártak el a hajlítható modellekkel, az összes Flip és Fold készülékre kijött már a legújabb rendszer.

A középkategóriás telefonokból is elég sok sorra került az elmúlt hetekben, a Galaxy S20 FE összes verziójára elérhető már a One UI 4.1, és néhány újabb Galaxy A szériás telefon is megkapta, például a Galaxy A52 5G, az A52s 5G és az A71 5G.

Fontos megemlíteni, hogy régiónként eltérhet a frissítés pontos ideje, és a szolgáltatótól is függ a dolog, így előfordulhatnak több hetes eltérések is. Ha esetleg hozzád még nem érkezett meg az új felület, ne ess kétségbe, várj türelemmel.

A One UI 4.1 egyébként nem meglepő módon nagyon hasonlít a One UI 4.0-ra, a felület és a funkciók nagyrészt megegyeznek, de van azért néhány újítás, és számos hibajavítást is eszközölt a Samsung. Így aki esetleg nem volt annyira megelégedve az eredeti Android 12 (One UI 4.0) frissítéssel, az joggal bízhat benne, hogy a mostani verzió jobb lesz.

A One UI 4.1 újításai között megtalálható például a felokosított gyári Naptár alkalmazás, a frissített Galéria app, illetve a megújult RAM Plus funkció, amelyben most már kiválaszthatjuk, hogy mennyi virtuális memóriát szeretnénk bekapcsolni a belső tárhely rovására. Korábban csak fixen 4 GB-ot lehetett használni, de most már lehetőség van 2, 4, 6 vagy akár 8 GB beállítására is. Vannak továbbá új okos widgetek, a Note modelleknél pedig az S Pen funkciók is bővültek. (A pontos újítások és lehetőségek készülékenként eltérhetnek.)

Te megkaptad már a One UI 4.1-et? Ha igen, akkor meg vagy elégedve vele?

Via GSMArena, Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid