Fordított notchos mobilon dolgozhat a Samsung?

0

Vélhetően nem vagy egyedül, ha úgy gondolod, hogy a szenzorsziget egyáltalán nem egy szép formatervi megoldás. Szerencsére akadnak ötletek arra, miként lehetne vékonyan tartani a megjelenítő körüli kereteket a notch alkalmazása nélkül, bár ezek között akadnak egészen bizarr elgondolások is. Ilyen a fordított notch koncepciója, ami a Samsung mérnökeinek is eszébe jutott.

A Samsung nagyjából egy évvel ezelőtt nyújtott be levédetésre egy szabadalmat a dél-koreai szellemi tulajdonokkal foglakozó irodánál, ami most került nyilvánosságra, hála a LetsGoDigital csapatának. Lényegében egy kijelzőkialakítás tervét tartalmazza a levédetett anyag, túl sok leírás nincs mellé, de a vizuális élmény szavak nélkül is önmagáért beszél.

A képernyőméret maximalizálásának érdekében a gyártó fogná a notchot, és egyszerűen a kijelzőn kívülre helyezné. Nem egészen világos előttünk, miért jobb ez, mint simán egy vastagabb felső káva alkalmazása, de legalább nem egy tucat megoldásról van szó, nem igaz? Ahogyan forrásaink is rámutatnak, nem éppen elegáns módja ez az előlapi kamera pozicionálásának, de egyáltalán nem az első eset, hogy ezt az ötletet látjuk, többek között a Xiaomi is agyalt hasonló remek elgondoláson. Egyelőre azonban nem találkoztunk olyan készülékkel, amin be is vetették volna ezt a dizájnt.

Persze egyáltalán nem biztos, hogy ebből a koncepcióból valaha is lesz valami, hiszen a Samsung és a Xiaomi is egy ennél sokkal jobb megoldást talált az előlapi kamera elhelyezésére: el fogják rejteni azt a képernyő mögé, így a legtöbbször teljesen láthatatlan lesz. A technológia valószínűleg 1 éven belül elkészül, és akkor nem kell majd ilyen ronda megoldásokon agyalnia a gyártóknak.

Forrás, via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid