A fotózásra fókuszálnak majd a Samsung Galaxy F mobilok

0

Elkezdtek keringeni olyan pletykák, amelyek szerint a Samsung hamarosan egy teljesen új okostelefon családot dobhat piacra, amelynek készülékei a fotózásra fókuszálnak. A széria állítólag a Galaxy F nevet kapja, a részét képező telefonok pedig 200-270 dollár körüli árcédulával debütálnak. A híresztelések nem teljesen megalapozatlanok, ugyanis napvilágra kerültek bizonyítékai is ennek a vadonatúj mobilszériának. 

Az eddig értesülések alapján a Samsung Galaxy F széria telefonjai elsőként Indiában kerülnek forgalomba, és állítólag már a következő hónapban találkozhatunk ezekkel a készülékekkel. A fáma szerint egy exkluzív online bemutató keretein belül tárják a mobilokat a nagyközönség elé. A Samsung indiai szárnyának oldalán tűnt fel egy használati útmutató, amelyben az új telefoncsalád első tagja, a Galaxy F41 szerepel.

A készülék az SM-F415F modellszámot viseli, amiről korábban mindenki azt hitte, hogy a gyártó Galaxy Z szériás hajlítható készülékeihez köthető. Az útmutatóban mellékelt vázlatoknak hála néhány dolgot azért ki lehet venni a telefon formatervét illetően, az előlapi kamerája egy csepp alakú szenzorszigetben foglal helyet, a hátoldalon tripla kamerás képrögzítő egység virít, szintén a hátlapon foglal helyet az ujjlenyomat-olvasó, és lesz fülhallgató kimenet is.

A vázlatok alapján a telefonnak sztereó hangszórói lesznek, az egyik alul, a másik szerepét pedig a beszédhangszóró tölti majd be. Ha egy kicsit tovább kutakodunk a használati útmutatóban, még azt is kideríthetjük, hogy a készüléken lesz széles és ultraszéles látószögű kamera, habár pontos részleteket a dokumentum nem fed fel.

Az eddigi spekulációk alapján az elsődleges szenzor 64 megapixeles felbontással rendelkezhet, ez nagyjából illene is ahhoz az árhoz, amelyet a telefon kapcsán vizionálnak a bennfentesek. A használati útmutató arról is szót ejt, hogy a készülék támogatni fogja a gyorstöltést, amelyet USB-C csatlakozón keresztül vesz majd fel. Az már csak hab a tortán, hogy a Galaxy F41 duál SIM-képes lesz, ráadásul a memóriakártya külön foglalatot kap.

Azon túlmenően, hogy a Galaxy F41 használati útmutatója kikerült az internetre, valaki a népszerű szintetikus teszt alkalmazásban is próbára tette, így a Geekbench-nek köszönhetően már azt is tudjuk, hogy a burkolata alatt Exynos 9611 lapkakészlet végzi majd a számításokat. Az egymagos mérésekben 348, míg a több magos számítások során 1339 pontot gurított a szóban forgó chipset, amely mellett 6 GB RAM teljesített szolgálatot a benchmark tesztek során.

Sajnos azt nem tudni, hogy egészen pontosan mikor mutatják be az új telefonszéria tagjait, de annak valószínűleg sokan örülnének, ha nem csak az indiai piacon kerülnének forgalomba.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid