Friss hírek a Samsung Galaxy S8-ról

1

A Samsung következő zászlóshajójával kapcsolatban elkezdett őrölni a pletykamalom, ami érthető is a Note 7 fiaskó után. Egyrészt bizonyos források már tudni vélik a készülék modellszámát, más bennfentesek pedig a processzorról osztottak meg információkat.

Két lehetséges modellszám is feltűnt, de persze ez nem jelenti azt, hogy mindkettőből lesz is valami. A munkálatok tárgya egy SM-G950, illetve egy SM-G955 számozású szerkezet. Az előbbi lehet az egyenes kijelzős, utóbbi pedig a hajlított megjelenítős változat, ha visszagondolunk a Samsung számozási elvére a korábbi típusoknál (persze az is lehet, hogy ezúttal mindkettő hajlított lesz). Egyébként ha a Samsung Galaxy S7 modellszáma SM-G930 volt, joggal várhatnánk, hogy a utód SM-G940 legyen, ám az ázsiai kultúrákban a négyes számot a balszerencsével asszociálják. Ha visszagondolok a tavalyi Fantasztikus Négyes mozira, talán van is benne valami… Lényeg a lényeg: a gyártó elkerülte ezt a számozási opciót, pont úgy, mint ahogyan mi nyugatiak a tizenhármast szoktuk hanyagolni. Amúgy állítólag a Galaxy S8 a Dream, míg a Galaxy S8 edge a Dream2 kódnevet viseli a fejlesztés fázisa alatt.

Exynos-Processor-Logo

A továbbiakban pedig beszéljünk az Exynos 8895-ről, ami valószínűleg az S8 modellek belsejében fog debütálni. Egy friss kínai szóbeszéd szerint a lapkakészletnek 70 százalékkal megnövelt képfeldolgozó teljesítménye lesz, illetve az órajele eléri majd a 3.0 GHz-et. Mivel a Samsung zászlóshajók következő generációjának várhatóan jóval komolyabb képalkotási tulajdonságai lesznek, jó hasznát látnák ennek a chispetnek.

Az Exynos 8895-ről még azt is mondják, hogy ez lesz a vállalat első 10 nanométeres gyártási eljárással készült SoC-je, és teljes kihasználtság mellett is mindössze 5 wattot fogyaszt majd. A csip állítólag 2301 pontot szerzett egymagos teljesítményben, míg többmagos erőkifejtés során 7019 pontot kaszált a Geekbench nevű szintetikus tesztprogram futtatása során. Ha ezek a pletykák igazak – még érdemes némi fenntartással olvasgatni őket -, akkor a Galaxy S8 egy nagyon belevaló okostelefon lesz.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid