Ez most a legelterjedtebb Android verzió

0

A Google minden hónapban publikussá teszi, hogy melyik Android verziónak mekkora a népszerűsége a felhasználók között. Az alábbiakban górcső alá vesszük mely Android rendszerek a legelterjedtebbek jelenleg.

Az adatok gyűjtésének módja roppant egyszerű, minden eszközt, ami az elmúlt 7 napos időszakban meglátogatta a Google Play Áruházat, lajstromba vesznek a vállalat munkatársai. Érdemes megemlíteni, hogy csak a legfrissebb Google Play Áruház applikációval rendelkező masinák adatait veszik számításba, ami ugyebár Android 2.2, illetve magasabb verziószámú rendszerekkel kompatibilis. Ezek alapján tekintsük meg az elmúlt hét adatait!

A helyzet az, hogy az Android Lollipop magasan vezet a maga 35 százalékos részesedésével, míg a második legelterjedtebb KitKat 27.7 százalékon áll. Semmi meglepő sincs abban, hogy ezek a verziók vezetnek, hiszen a legtöbb alsó-, illetve középkategóriás szerkezeten a fenti rendszerek valamelyike fut.

android-elterjedtseg

A harmadik helyet a Marshmallow birtokolja 18.7 százalékkal, míg a Jelly Beant a negyedik helyre juttatta a megszerzett 15.6 százalékos részesedés. A korábbi Android változatok a lista végén kullognak, az Ice Scream Sandwich 1.4, a Gingerbread 1.5, a Froyo pedig 0.1 százalékkal. Gondolom észrevettétek, hogy az Android 7.0 Nougat nincs rajta a listán, ám ennek is megvan a maga oka: a legfrissebb verzió még nem érte el a 0.1 százalékot. Nyilván mihelyt a nagyobb gyártók elkezdik frissíteni mobiljaikat, a legújabb változat is sokkal elterjedtebb lesz.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid