G3 Pro okosóra teszt

4

Egy kedvező árú, kerek kijelzős, sportos okosóra érkezett hozzánk tesztelésre, név szerint a G3 Pro. Nézzük miket is tud ez a tetszetős külsővel megáldott apró kütyü!

Frissítés: A G3 Pro már kifutott termék, válaszd helyette az új G4 Pro okosórát magyar menüvel!

Doboz, tartozékok

A G3 Pro okosóra egy egyszerű, de elegáns fekete fémdobozban érkezik, amelynek a fedelét leemelve egyből a szivacságyba helyezett óra tárul elénk.

g3-pro-okosora-teszt-01

A készülékhez csak egy töltőkábelt kapunk, ami mágnesesen csatlakozik az órához, illetve jár hozzá még egy magyar nyelvű használati útmutató, ami tartalmazza a legfőbb tudnivalókat (beüzemelés, használat, stb.).

Frissítés: Megérkezett az újabb modell, a G4 Pro okosóra magyar menüvel!

Külső

g3-pro-okosora-teszt-08

A G3 Pro külső megjelenése kellemes, egy kifejezetten könnyű, sportos óráról van szó, és a mérete is visszafogott, egyáltalán nem nagy, ellentétben más hasonló készülékekkel. A ház nagy része fémből készült, csak a hátlap műanyag, az összeszerelés pedig hibátlan, nem recseg-ropog az óra, elég masszív lett.

g3-pro-okosora-teszt-02

Jobb oldalt két gombot találunk, ezek műanyagból vannak, de kellemes a nyomáspontjuk, és csak minimálisan lötyögnek. A felső a visszalépésre szolgál, az alsóval pedig ki- és bekapcsolni tudjuk a kütyüt, feléleszteni a kijelzőt, vagy visszaugrani az órát mutató képernyőre.

g3-pro-okosora-teszt-03

A hátlapon van a töltőcsatlakozó és a pulzusmérő, oldalra pedig a mikrofon és a hangszóró került. A hátlap lepattintható, alatta találjuk az aksit, a microSD kártyahelyet és a microSIM foglalatot.

g3-pro-okosora-teszt-04

Nem esett még szó a szíjról, ami egy antiallergén, szilikonszerű anyagból készült. Fogásra kellemes, egyáltalán nem merev, jól igazodik a csuklóhoz. A fel- és levétel pedig sokkal könnyebb, mint egy bőr vagy műbőr szíjas óránál.

g3-pro-okosora-teszt-05

A G3 Pro egyébként IP54-es tanúsítványt kapott, azaz nem vízálló, de van némi védettség nedvesség ellen. (Azért vigyázni kell rá!)

Kijelző

Akár csak egy mobilnál, egy okosóránál is nagyon fontos a kijelző. Szerencsére ezen a téren is jól teljesít a G3 Pro, hiszen egy teljes kör (!) alakú, 1.3 colos IPS érintőképernyőt kapott. Fontos megjegyezni, hogy akadnak hasonló “körkijelzős” okosórák az árkategóriában, de szinte mindegyiknél hiányzik a megjelenítő alja (azaz nem teljes a kör), ami élőben elég kiábrándító látványt nyújt.

g3-pro-okosora-teszt-06 g3-pro-okosora-teszt-07

A felbontás 240×240 pixel, ami átlagosnak mondható, a színek viszont gyönyörűek, és a betekintési szögek is hibátlanok, azaz oldalról nézve is jól látható a kijelző. A fényerőre sem lehet panasz, 5 fokozatban állítható igény szerint.

Beüzemelés

A G3 Pro nagy előnye, hogy Android és iOS rendszerű készülékeket is támogat, utóbbi elég ritka, főleg az olcsóbb okosóráknál.

fundo-wear-app

A beüzemelés nagyon egyszerű, pár perc alatt megvan. Csak le kell tölteni a Fundo Wear nevű alkalmazást a telefonunkra a Play Áruházból vagy az App Store-ból, ezután meg kell ejteni egy gyors regisztrációt, be kell kapcsolni a Bluetooth-t, és már rá is tudunk keresni az órára az appon keresztül. (Ha esetleg mégis elakadnál, akkor kicsit bővebb leírást találsz a használati útmutatóban, és a magyar forgalmazó is készségesen segít.)

Használat, funkciók

Az órán egy egyedi szoftver fut, ami kifejezetten egyszerű menürendszerrel, könnyű kezeléssel, és egész sok funkcióval kecsegtet, plusz alkalmazásokat viszont nem tudunk letölteni rá (ez általában csak a jóval drágább, 80-100 ezer Ft-os óráknál lehetséges).

g3-pro-okosora-teszt-19

Ez még nem az összes

Nagyon hasznos extra, hogy az óra automatikusan feléled, ha felemeljük a kezünket, de ha ez valakit zavar, akkor ki is kapcsolható. A kijelző bekapcsolása után természetesen az órakép fogad minket, és erre hosszan rányomva tudunk dizájnt váltani. 6-7-féle kinézet közül választhatunk, van köztük digitális és analóg óra is. A mobilos alkalmazáson keresztül 1-2 újat is lehet rá telepíteni, de egyelőre nincs nagy választék. A gyáriak viszont elég korrektek szerintem.

Frissítés: kiderült, hogy akár saját óradizájnt is lehet készíteni a G3 Próhoz. Extra óraképek letöltése és leírás ezen a linken.

g3-pro-okosora-teszt-12 g3-pro-okosora-teszt-13

Oldalra húzva az órát az alkalmazások fogadnak minket, és mint már írtam is, elég sok mindent tud a kütyü, több oldalon keresztül lehet görgetni a funkciókat. Néhány fontosabb:

 • Tárcsázó
 • Üzenetek (SMS)
 • Telefonkönyv
 • Hívásnapló
 • Értesítések
 • Beállítások
 • Zenelejátszó
 • Galéria (képek)
 • BT kamera
 • Hangjegyzet
 • Témák
 • Ébresztő
 • Naptár
 • Számológép
 • Stopper
 • Lépésszámláló
 • Pulzusmérő
 • stb.

A felső sávot lehúzva ráadásul kapunk még egy gyors beállítási menüt is, itt tudjuk ki- és bekapcsolni a Repülőgép üzemmódot, a Bluetooth-t és a Néma módot.

g3-pro-okosora-teszt-15

Na de mire is jó valójában az óra? Az egyik legfontosabb funkció mindenképpen az, hogy kijelzi a mobilunk értesítéseit. Ha kapunk egy emailt, vagy ránk írnak Messengeren, akkor az azonnal megjelenik az órán is, így anélkül is megtudhatjuk mi történt, hogy előbányásznánk a telefont a zsebünkből. Persze ha válaszolni akarunk, vagy egy hosszabb üzenetet elolvasni, akkor ahhoz már kell a mobil, az óra csak arra való, hogy egyből lássunk a karunkon a történéseket.

g3-pro-okosora-teszt-18

Másik nagyon hasznos funkció a kihangosítás. A telefonhívásokat az órán is fel tudjuk venni, és ezen keresztül is le lehet bonyolítani egy beszélgetést. Sőt, mindez akár telefon nélkül is megoldható, hiszen a G3 Pro egy SIM kártyás okosóra, azaz önállóan is lehet vele telefonálni és SMS-ezni.

g3-pro-okosora-teszt-16

Most pedig jöjjön az egyik kedvenc funkcióm, ami sajnos elég sok okosórából hiányzik. Ha elindítunk egy zenét a mobilon, és rá van csatlakoztatva egy fülhallgató, akkor az óráról is tudjuk vezérelni a zenelejátszást. Lehet számot váltani, hangerőt állítani, és természetesen megállítani/elindítani a zenét. A mobilunkhoz hozzá sem kell nyúlni.

g3-pro-okosora-teszt-17

A menürendszer sajnos angol, de minimális nyelvtudással már használható az óra, és a legfontosabb funkciók, beállítások leírását megtalálod magyarul a használati útmutatóban.

Üzemidő

A hátlap alatt egy egész méretes, 380 mAh-s aksit találunk, ami normál használattal 1-2 napos üzemidőt biztosít. Ha azt vesszük alapul, hogy jóval drágább okosórák sokszor egy napot is alig bírnak, akkor ez már egyáltalán nem mondható rossznak.

g3-pro-okosora-teszt-20

A töltő mágnesesen csatlakozik a hátlaphoz, itt annyi hátrányt lehet megemlíteni, hogy a mágnes nem túl erős, ezért néha leesik a töltő az óráról, ha kicsit megfeszül a kábel.

Összegzés

Bár vannak komolyabb tudású okosórák is, de a G3 Pro az árkategóriájában kiemelkedőnek mondható. Kellemes a dizájn, minőségi a kivitel, és olyan funkciókat kapunk, amik valóban hasznosak lehetnek a mindennapokban. Jó pont, hogy az Android mobilok mellett iPhone-okkal is használható az óra, a SIM kártya foglalat révén pedig akár egy telefont is kiválthat szükség esetén. De ha valaki csak az időt, valamint az értesítéseket nézi rajta, és esetleg ezzel vezérli a zenelejátszást, már akkor is megérheti beruházni rá.

g3-pro-okosora-szinek-2

Az készülék fekete és fehér/ezüst színváltozatban kapható. A G3 Pro okosóra magyar forgalmazója a DroidVilág webáruház, itt hazai garanciával és azonnali, ingyenes szállítással rendelhető a készülék! (nem kell heteket várni)

Frissítés!

A G3 Pro már kifutott termék, válaszd helyette az új G4 Pro okosórát magyar menüvel!

Napidroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid