Hamarosan megjelenik az Oppo, a Vivo és a Xiaomi internet nélkül használható fájlküldési megoldása

0

Az Oppo, a Vivo és a Xiaomi is ott van a legnagyobb okostelefon-gyártónak között, és ezek a vállalatok tavaly egyesítették erejüket, hogy létrehozzanak egy közös adatátviteli metódust, ami gyors, és nem igényel internetszolgáltatást, plusz mindegyik márka mobilján fut. Az eredetileg Inter Transfer Alliance Group névre keresztelt összefogás hamarosan meghozza gyümölcsét.

Több hónapnyi bétatesztelés után a kínai gyártók által közösen fejlesztett adatátviteli megoldás végre készen áll arra, hogy globálisan is hozzáférhetővé váljon – derült ki egy nemrégiben publikált sajtóközleményből. A nyilatkozatban az is szerepel, hogy igyekeznek az 5G hálózatok nemzetközi elterjedéséhez igazítani fájlátviteli megoldásukat, hiszen azzal párhuzamosan megnőhet az igény a nagyméretű adatcsomagok küldésére, fogadására.

A Vivo alelnöke, Spark Ni azt állítja, hogy ez a metódus lehetővé teszi majd a felhasználók közötti fájlmegosztást, mégpedig internet hozzáférés nélkül. A szolgáltatás Bluetooth-t használ a gyors párosításhoz, és WiFi P2P-t a nagy sebességű átvitelhez. Ebből egyértelműen következik, hogy használatához be kell kapcsolni a WiFi és a Bluetooth kapcsolatokat, majd a menüben könnyedén kijelölhetőek lesznek az elküldendő fájlok. Az összefogás nemzetközi elnevezése Peer-to-Peer Transmission Alliance, amely tárt karokkal várja további vállalatok csatlakozását a kezdeményezéshez. Az ázsiai gyártók által fejlesztett adatátviteli megoldás egyébként 20 MB/s sebességre képes, és idén februárban kezdik el hozzáférhetővé tenni a résztvevő márkák okostelefonjaira.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid