Európában is megjelenik a világ első kijelző alatti kamerás mobilja

0

Pár évvel ezelőtt kezdődött az őrület, amelynek lényege az volt, hogy a telefonok kijelzője körül lévő kereteket a lehető legvékonyabbra vegyék a gyártók. Ezt nagyon sokféleképpen próbálták megkísérelni, így született meg a szenzorsziget, a kijelzőben lévő kivágás, a mechanikusan kiugró pop-up kamera, de voltak ennél cifrább megoldások is, például előre forgó hátlapi kamerák, másodlagos kijelzők a hátoldalon, szóval azért voltak ötletek. Ezek azonban nagyrészt kényszermegoldások, és az igazi előrelépést az jelentheti, ha végre a kijelző mögé lehet rejteni az előlapi kamerát, ami lényegében már meg is történt a ZTE Axon 20 5G esetében. A kínai készülék ráadásul hamarosan globálisan is forgalomba kerül.

A forradalmi technológiával ellátott okostelefont szeptemberben mutatták be, és egyébként Kínában már egy ideje kapható is. Egyediségét a bevezetőben is említett kijelző alá – vagy mögé, ha úgy jobban tetszik – szerelt előlapi képrögzítő egység adja, amelynek köszönhetően a megjelenítő körüli keret vékony lehet, mindenféle szenzorsziget és kameralyuk alkalmazása nélkül.

A forgalmazás úgy fog történni, hogy ZTE lehetővé teszi az online foglalást a készülékre, amihez nem lesz szükség másra, mint egy email címre. Erre azért lesz szükség, mert az első körben csak limitált mennyiségű mobil áll majd a vásárlók rendelkezésére. A kiszállítás pedig december 21-én kezdődik majd.

Első körben olyan országok polgárai juthatnak hozzá az okostelefonhoz, mint az Egyesült Királyság, Japán vagy Thaiföld, de az Európai Unió is ott van a felsorolásban így akár még az is meglehet, hogy nálunk is kapható lesz a készülék. Az egyetlen gond csupán az, hogy a gyártó egyelőre még nem fedte fel az árát, így nem tudjuk, hogy a globális piacokon mennyiért lehet majd hozzájutni az egyedi és valóban innovatív mobilhoz.

A ZTE Axon 20 5G egyébként az előlapi kamerát leszámítva is egy nagyon korrekt középkategóriás ajánlat. A belsejében Snapdragon 765G lapkakészlet végzi a számításokat, és mint ahogyan a telefon neve sejteti, támogatja az új generációs telekommunikációs hálózatokat.

A hátoldalon 64 megapixeles elsődleges, a kijelző takarásában pedig egy 32 megapixeles kamera virít, a képernyő OLED technológiára épül, a felbontása pedig 2460 x 1080 pixel, míg a képátló 6,92 hüvelyk. 4220 mAh kapacitású akkumulátor, 30 wattos gyorstöltés támogatás, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.1, Android 10 és NFC teszi teljessé a hardveres összetevők és funkciók listáját.

Az Axon 20 5G egyébként olyan 400 dollár környékén kapható Kínában, de nyilván a globális árak ennél magasabbak lesznek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid